TERORISTA ILI PREVARANT: U Kotoru uhapsili migranta sa lažnim pasošem, niko ne zna ko je i odakle je
Foto: Reuters

Misterija

TERORISTA ILI PREVARANT: U Kotoru uhapsili migranta sa lažnim pasošem, niko ne zna ko je i odakle je

Crna Gora -
Sud u Kotoru vodi postupak protiv Sirijca Alija Ilhana Ismaila (55) jer je tokom leta uhapšen na tivatskom aerodromu s lažnim dokumentima.

U utorak je na sudu ispričao da mu je ugrožena sigurnost jer su ga teroristi Islamske države locirali u Crnoj Gori. Mediji prenose izveštaj sa suda u kojem Ismail moli sudiju da ga sasluša. Kazao joj je da ima saznanja kako zloglasni IS planira otmice nekoliko crnogorskih građana i stvaranje talačke krize. A sve to kako bi vlast naterali da predaju Ismaila u ruke teroristima. “Videćete da će tako biti. Ja to znam, a vreme će pokazati da sam bio u pravu”, rekao je Ismail.

Niko zapravo ne zna ni koje ni odakle je taj čovek. Vlasti ne mogu da utvrde njegov identitet, a sumnjivo je i ime pod kojim je upisan u službenu evidenciju.

Još se čeka informacija o identitetu od Interpola. Do sada su se pojavljivale oprečne informacije da je Ismail zapravo Turčin sa drugim imenom i prezimenom i da često menja slike na ličnim dokumentima.

Sudija koja vodi postupak za falsifikovanje dokumenata rekla je kako je od turskih vlasti dobila informaciju da tragaju za njim zbog milionskih prevara s kreditnim karticama i da će proveru identiteta tražiti i od turske ambasade.

Za celu situaciju Ismail ima objašnjenje. On naime tvrdi da ga osim IS-a traži i al Kaida. Dve terorističke organizacije su mu, kaže, ubile celu familiju.

Kako i zašto je došao u Crnu Goru pre pola godine nije još poznato.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track