OČAJNA MAJKA AUTISTIČNOG DEČAKA (11): Ako vidite mog Ognjena, uzmite ga za ruku
Foto: Printscreen

Podgoričani ga sad traže i po pećinama, novo okupljanje u 15 sati

OČAJNA MAJKA AUTISTIČNOG DEČAKA (11): Ako vidite mog Ognjena, uzmite ga za ruku

Crna Gora -

PODGORICA - Ronioci Regionalnog centra za obuku ronilaca pretražili su danas korito reke Morače od Vezirovog mosta do Skalina, u potrazi za 11-godišnjim Ognjenom Rakočevićem, koji je nestao u noći između utorka i srede.

Iako ne mogu sa sigurnošću da tvrde, 99 odsto su ubeđeni da dečaka nema na tom području. Posle pauze, i punjenja baterija, ronioci nastavljaju potragu od Skalina do Kolovrata. Grupa speleologa iz Nikšića počela je da pretražuje pećine uz obalu Morače. Tridesetak građana pretražuje šumu preko puta KAP. Novo okupljanje građana najavljeno je na gradskom trgu u 15 časova.

DRAMA: Cela Podgorica i dalje traži Ognjena Rakočevića (11)

Otac nestalog dečaka, Branko Rakočević, pozvao je građane, da ako su u mogućnosti se odazovu u što većem broju. On se još jednom zahvalio svima koji učestvuju u akciji traženja njegovog sina. Branko je napomenuo da je za popodne najavljeno pogoršanje vremena, pa da je prava prilika sada u 15 časova da se krene u novu potragu za njegovim sinom Ognjenom.

5-6 ronioca trazi svaku stijenu pod vodom....upravo sad...

Posted by Novica Stamatovic Dzonis on Saturday, May 7, 2016

Potragom koordinira rukovodilac stanice policije za potražne djelatnosti Miljan Ćirović. Građane, koji su se okupili kod hotela "Ambasador" policija je podilila u dve grupe i oni će pretraživati teren on "Tehnoputa" na Zabjelu do KIPS-a, kao i prostor kod Kombinata aluminijuma Podgorica i Dajbabsku goru. Druga grupa građana pretraživaće teren od Trim staze do fabrike Elastika.

Direktor Regionalnog centra za obuku ronilaca Vesko Mijajlović rekao je da Morača nije čista, ali i da se nada da im to neće praviti velike smetnje. "Ronioci će biti pod vodom pet do šest sati. Nadam se da nećemo prekinuti nade svih nas, posebno porodice. Nadam se da ćemo se uveriti da Ognjen nije tu", rekao je Mijajlović.

pomogla djeca stare varoši ronioci krenuli Molimo Boga Da ogi nije u vodi

Posted by Batko Radunovic on Saturday, May 7, 2016

Ognjenov otac Branko Rakočević i danas se zahvalio svim građanima koji učestvuju u pronalaženju njegovog sina. "Zahvaljujem se na solidarnosti svima", rekao je Branko, a onda kroz suze pričao i o komentarima pojedinaca.

"Bole me negativni komentari na račun porodice. Kažu da ne plačem, a ja želim samo da sakrijem svoju bol i čuvam nadu da je moj Ognjen još živ. Samo pokušavam da budem muško i imaću kad da plačem. Tražili su da mi se pretrese kuća, ni to nije bio problem, ali zašto prave još veću bol porodici komentarima i pričama da sumnjaju u nju", kazao je Branko.

Foto: CDM printscreen
Foto: CDM printscreen

Helikopter Aviohelikopterske jedinice MUP će i danas biti uključen u potragu. U potragu za Ognjenom uključeni su i speolozi iz Nikšića, a i radnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Centra za socijalni rad iz Podgorice će i danas pretraživati deo grada.

Ministarka rada i socijalnog staranja koja je jutros bila na Vezirovom mostu nije imala odgovor na pitanje gde su joj ostale kolege, i stranačke i one iz opozicije.

"Prvi dan je bio veoma značajan za potragu. Sve je teže i teže. Takvo dete zaslužuje da se grad digne na noge. Mi u Crnoj Gori nemamo centar za autizam i zato smo u Vladi razgovarali o tome kako bi rodtelji dobili stručnu pomoć. To nije obaveza roditelja već države", kazala je Kovačević.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Ognjen Rakočević, autistični jedanaestogodišnji dečak, nestao je 4. maja, u ranim jutarnjim časovima iz svog doma u ulici Vaka Đurovića 2. Od tada traje potraga za njim, koja još nije dala rezultate.

Šef odseka za krvne i seksualne delikte Radovan Stojović, kazao je juče da je policija zasad isključila otmicu kao mogućnost Dečakova majka, Valentina Rakočević ne isključuje mogućnost da je dečaka neko uzeo. Ona je sinoć uputila molbu, "da ako ga je neko uzeo, kako bi mu pomogao, da ga vrati".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primete, pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960. Porodica moli i sve koji dečaka vide, da ga uzmu za ruku i zadrže dok po njega ne dođu oni ili policija.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track