STIGAO NA BICIKLU Crnogorcima došao Harison Ford, a nisu ga ni prepoznali! Evo šta je tražio da jede
Foto: Reuters

ĐE SE KUPA... Indijana Džons inkognito u Montenegru

STIGAO NA BICIKLU Crnogorcima došao Harison Ford, a nisu ga ni prepoznali! Evo šta je tražio da jede

Crna Gora -

Američki glumac Harison Ford posetio je u tajnosti Crnu Goru. Slavni Indijana Džons boravio je u severnom delu države i niko od stanovnika ga nije prepoznao.

Američki glumac je želeo je potpunu tajnost, pa informacije o poseti koja se desila pre dve nedelje nisu dospele do medija. Čast i, kako kažu, ogromno zadovoljstvo, da ugosti Indijanu Džonsa imala je porodica Janketić u katunu Dolovi Lalevića, nadomak Biogradskog jezera. On je u kolibama te porodice, koja turistima pruža i usluge smeštaja i hrane, proveo oko 45 minuta, pišu podgoričke Vijesti.

Prethodno je bio na Biogradskom jezeru, ali ni zaposleni u tom preduzeću, a ni turisti nisu prepoznali slavnog glumca.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- Do naših koliba, koje su sedam kilometara od jezera, stigao je na biciklu. Prvo su došla, takođe, na biciklima trojica njegovih prijatelja i moju ćerku Dijanu, koja govori engleski jezik, obavestili da stiže i glumac i zamolili za potpunu diskreciju, koja je isključivala fotografisanje. Ja sam u kolibi pripremala hranu kada je i on stigao. Ubrzo je ušao u kolibu i pitao gde je toalet. Bila sam iznenađena - kaže Sanja Janketić.

Priča da je vidljivo da je "Ford ostario, ali da je još vrlo zgodan muškarac za izuzetnim šarmom i podužom, prosedom kosom". Razgovarao je sa Janketićima opušteno, bio ljubazan i oduševljen prirodnim lepotama Bjelasice i Biogradske prašume. Kako kaže Sanja, sa prijateljima se peške popeo i na vidikovac Bendovac sa kojeg su pruža veličanstven pogled na Biogradsko jezero.

Foto: AP
Foto: AP

- Tražio je slatke palačinke, tursku kafu i koka-kolu. Ćaskao je sa mojom ćerkom, a meni je žao što nisam napravila fotografiju, ali sam se trudila da ispoštujem njegovu želju da ne bude uznemiravan. Od naše kolibe pošli su put Trešnjevika, a pretpostavljam i prema Beranama, gde se često biciklisti upute. Ne znam koliko je bio u Crnoj Gori, niti odakle je stigao u Biogradsku goru, ali za naše domaćinstvo to je bila jedinstvena prilika koju ćemo dugo pamtiti - tvrdi Sanja.

Ford se upisao i u knjigu utisaka kod Janketića. Napisao je da je jeo palačinke i da je bio sa prijateljima i nacratao srce pored. Dajana kaže da je američki glumac pohvalio njen engleski, ali se i fotografisao sa njom.

- Hvalio je prirodne lepote Biogradske gore, pohvalio i kako govorim engleski. Maksimalno smo se trudili da ga ne uznemiravamo previše. Ostavio je zaista lep utisak prirodnog i spontanog čoveka. Bio je u odeći uobičajenoj za bicikliste i nosio je kačket - kaže mlađa Janketićeva.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track