POŽAR U ZGRADI U NIKŠIĆU: Stanari u panici iznosili nameštaj i tako smetali vatrogascima
Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

Izgorela dva stana

POŽAR U ZGRADI U NIKŠIĆU: Stanari u panici iznosili nameštaj i tako smetali vatrogascima

Crna Gora -

Prema rečima načelnika Službe zaštite i spasavanja Veselina Gardaševića, dojavu o požaru dobili su u 16.55 časova i kada su njihove ekipe stigle vatra je već bila u razbuktaloj fazi.

U zgradi na Bulevaru Vuka Mićunovića u Nikšiću izbio je požar većih razmera, koji je nakon sat vremena lokalizovan i posle koga je izgorelo dva stana u potkrovlju zgrade

Požar je izbio u stanu Branislava Ćuzovića (59) a zatim se proširio i na ostale stanove koji se nalaze u potkrovlju. Pored Ćuzovicevog stana, u požaru je oštećen i stan doktora Rajka Pavličića.

Ćuzović je lakše povređen i prevezen je u opštu bolnicu. U gašenju požara učestvovalo sedam vozila i tridesetak vatrogasaca.

Zgrada u kojoj je izbio požar pravljena je 1951. godine.

Dr Pavličić je rekao da ne zna kolika je šteta, ali zna da je sve što je stvarao nestalo.

"Izgorele su sve moje uspomene i arhiva moje porodice, a to nema cenu", kazao je Pavličić.

Jedan od stanara čiji je stan uništen optužio je Ćuzovića da je namerno izazvao požar, navodeći da je danima pretio da će zapaliti zgradu, jer su u njegovom stanu isključeni voda i struja.

Nakon što se požar razbuktao, stanari su u panici krenulu da iznose nameštaj, otežavajući intervenciju vatrogasaca, a zbog ogromne količine vode velika šteta pričinjena je i stanovima na donjim spratovima.

(Vijesti.me/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track