DOK SU TRAJALI IZBORI: Britanac umesto da ruši nelegalnu gradnju on i dalje gradi
Foto: PinkM

DOK SU TRAJALI IZBORI: Britanac umesto da ruši nelegalnu gradnju on i dalje gradi

Crna Gora -

Britanski investor Mark Vinsnet Pitman dok su trajali parlmanetarni izbori u Crnoj Gori, umesto da sruši nelegalno izgrađene zidine, nastavio je nesmetano da gradi.

Podsećamo, Pitman se već duže vreme gradi po Crnoj Gori pa je, kako navode komunalni inspektori, uzurpirao deo obale u Herceg Novom, a na području uvale Mirište podigao je nelegalne objekte.

- Pored dva nelegalna objekta koja je izgradio, Pitman je uzurpirao državnu parcelu koja je u vlasništvu Republike Crne Gore i na njoj izgradio betonski mul, ušao 5 metara u dubinu mora i uzurpirao 25m pojasa obale koja pripada svim građanima Republike Crne Gore. Nažalost, to mu nije bilo dovoljno, pa je ozidao i aneks kuće bez građevinske dozvole, bisternu, dva betonska zida, i još jedan nelegalan objekat - kaže za Kurir jedan od meštana Herceg Novog i dodaje:

"Ovaj Englez se hvali kako je "pokrio" sve političare u Herceg Novom i da svi rade za njega".

Međutim, iako je Komunalna policija dala nalog za rušenje bespravno podignutog betonskog zida, a građevinska nalog za zatrpavanje i rušenje bisterne koja je izgrađena bez dozvole, i to u roku od 10 dana od počinjanja građevinske sezone 15. septembra, on je nastavio da dodatno podiže zid.

Osim toga, Komunalna policija Herceg Novog poslala je dopis Republičkoj građevinskoj inspekciji, pošto je utvrdila da je Pitman bez građevinske dozvole u okviru svojih zidina podigao pomoćni objekat,

- Pitman ne samo da nije srušio zid i bisternu, već je iskoristio gužvu oko parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i nastavio zid još da podiže u visinu, verovatno da se ne bi videlo šta će dodatno da gradi, nimalo ne hajući za naloge inspekcija u Herceg Novom - kaže naš sagovornik iz Komunalne policije.

Ipak, ono što posebno brine Novljane je to što Komunalna policija Herceg Novog, koja je donela rešenje o rušenju, ništa ne preduzima, odnosno ne izlazi na terene da sruši bespravne zidove koji nisu obuhvaćeni idejnim projektom i građevinskom dozvolom, pa ovaj bahati investitor, i dalje divlja Crnom Gorom, na štetu svih građana, ali i države.

(D. Tomić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track