RUSKI TURISTI SU DOBRODOŠLI: Ruska turistička organizacija demantuje izjave Zaharove o Crnoj Gori
Foto: Profimedia

U Montenegro na more

RUSKI TURISTI SU DOBRODOŠLI: Ruska turistička organizacija demantuje izjave Zaharove o Crnoj Gori

Crna Gora -

Ruska turistička organizacija demantovala je danas navode Ministarstva spoljnih poslova da je u Crnoj Gori neprijatna situacija za Ruse i da treba da se čuvaju mogućih provokacija, navodeći da ne vide realne povode za takve tvrdnje.

Portparolka Turističke organizacije Rusije, Irina Tjurina izjavila je Intefaksu da turističke firme koje rade u Crnoj Gori nisu prometile bilo kakve negativne situacije prema Rusima i da, nasuprut, Crna Gora rado očekuje ruske turiste.

"Mi smo danas kontaktirali Ruse, saradnike turističkih firmi koji se nalaze u Crnoj Gori u okviru pripreme turističke sezone, kao i sa Rusima koji žive i rade u Crnoj Gori. Niko od njih nije primetio nikakvu negativnost u odnosu na gradjane iz Rusije, to ne postoji čak ni na nivou razgovora. Suprotno, svi očekuju turističku sezonu, i veoma čekaju ruske turiste", rekla je Tjurina.

Prema njenim rečima, turizam je važna stavka u prihodima Crne Gore, i zbog toga ona sigurno neće "seći granu na kojoj sedi".

Jedan od vodećih ruskih turističkih portala Tourdom naveo je da, po ocenama eksperata, u izjavi portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove da u Crnoj Gori postoji nagli porast antiruskog raspoloženja, nema nikakvih činjenica, kao i da turisti nemaju razloga da se boje.

"Ja sam sada u Crnoj Gori i nikakvih dejstava koja mogu da se okarakterišu kao neprijateljska - nema. Očigledno je reč o dubokoj politici i teško da će zaista uticati na turizam. Ne vidim nikakvih osnova za antiruska raspoloženja", rekao je portparolu predsednik kompanije PAKS Maksim Lobanov.

Sagovornik portala je dodao da u Rusiji susednoj Bugarskoj, koja je član NATO-a, takodje nema antiruskog raspoloženja.

Zaharova je danas izjavila da u Crnoj Gori postoji nagli porast antiruskog raspoloženja - prema ruskom biznisu i ruskoj dijaspori, i upozorila da ministarstvo ne isključuje moguće provokacije u odnosu na njih.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track