FILMSKI BEG IZ ZATVORA Crnogorac pitao da ode do toaleta, a onda iskoristio trenutak nepažnje čuvara
Foto: Profimedia

Ipak ne zadugo

FILMSKI BEG IZ ZATVORA Crnogorac pitao da ode do toaleta, a onda iskoristio trenutak nepažnje čuvara

Crna Gora -

Disciplinski tužilac MUP-a pokrenuo je postupak protiv policajca Milije Bujišića zbog bekstva Jovana Jovanovića iz policijske stanice u Kotoru, saopšteno je juče iz MUP-a.

"Bujišić je 8. decembra prošle godine bio vođe dežurne smene u Stanici policije Odeljenja bezbednosti Kotor. On tog dana nije preduzeo dovoljne mere i radnje na obezbeđenju zadržanog lica Jovana Jovanovića i nije postupio po instrukcijama izdatim od strane dežurnog starešine. Bujišić nadležnog starešinu nije obavestio da Jovanović traži odlazak u toalet, kako bi on uputio patrolu ili sam bio lično prisutan. Nakon otvaranja pritvorske prostorije, omogućio je Jovanoviću da sam izađe iz pritvorske prostorije i ode u pravcu toaleta, dok se on zadržao u pritvorskoj prostoriji gde je zapalio cigaretu drugom zadržanom licu. To je Jovanović iskoristio, otišao sam ispred toaleta, otključao vrata od hola, izašao iz zgrade i udaljio se u nepoznatom pravcu. Bujišić je na taj način počinio težu povredu službenih dužnosti nepreduzimanje ili nedovoljno preduzimanje mera za bezbednost lica, imovine i poverenih sredstava i propuštanje radnje kojom se onemogućava, ometa ili otežava izvršavanje službenih zadataka“, navodi se u saopštenju.

Bujišić je uhapšen iste noći, a nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode jer tužilaštvo nije tražilo da mu se odredi pritvor.

Jovanović, član "škaljarskog klana", izveo je 8. decembra spektakularan beg iz prostorija za zadržavanje u Odeljenju bezbednosti (OB) Kotor, nakon čega je pobegao u pravcu naselja Muo, gde je gustina saobraćaja manja i gde su ga, kako se pretpostavlja, čekali pomagači. Zbog toga je direktor policije Slavko Stojanović odmah smenio komandira Stanice policije u Kotoru Marka Miškovića, dok je policajcu Bujišiću naređeno da razduži službeni pištolj i značku.

Jovanović je nekoliko meseci bio u bekstvu, a zatim je uhapšen u Nemačkoj po poternici NCB Interpol Podgorica, po naredbi kotorskog Osnovnog suda, gde mu se sudi zbog optužbi da je u spuškom zatvoru teško povredio sugrađanina Igora Božovića (54).

On je od ranije poznat bezbednosnim službama. Pažnju javnosti privukao kada je 1. jula prošle godine izazvao incident u zatvoru polivši punom šerpom vrelog ulja Igora Božovića, pripadnika suparničkog "kavačkog klana". Jovanović je nedavno izručen iz Nemačke i nalazi se u Spužu.

(cdm.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track