MAROVIĆA TRAŽI INTERPOL: Za bivšim predsednikom SCG izdata CRVENA POTERNICA, a nije tajna gde je
Foto: Vijesti/Filip Roganović

Svetozar mora u zatvor

MAROVIĆA TRAŽI INTERPOL: Za bivšim predsednikom SCG izdata CRVENA POTERNICA, a nije tajna gde je

Crna Gora -

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica raspisao je međunarodnu poternicu za Svetozarom Marovićem, bivšim visokim finkcinerom vladajućeg DPS, jer se nije odazvao na poziv za izdržavanje tri godine i devet meseci zatvorske kazne.

Naredbi za izdavanje poternice prethodila je naredba za prinudno privođenje, jer se on već duže nalazi na lečenju u Beogradu.

"Naredba je izdata radi pronalaska i dovođenja osuđenog Svetozara Marovića na izdržavanje izrečene mu jedinstvene kazne zatvora od tri godine i devet meseci u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija - Spuž, po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici zbog počinjenih krivičnih dela: dva produžena krivična dela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dela izvršenog na organizovan način", saopštio je ranije predsednik Osnovnog suda u Kotoru Branko Vučković.

U rešenju predsednika kotorskog suda Branka Vučkovića piše da Marović nije toliko bolestan da ne može izdržavati zatvorsku kaznu.

Osim na robiju, Marović je sporazumnim priznanjem krivice pristao i da državi vrati oko milion evra i uplati sto hiljada evra novčane kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track