(VIDEO) SUĐENJE ZA TERORIZAM U UOČI IZBORA PODGORICI: Odbrana i Dikić negirali umešanost
Foto: Printscreen/ Youtube

Odbacili navode iz optužnice

(VIDEO) SUĐENJE ZA TERORIZAM U UOČI IZBORA PODGORICI: Odbrana i Dikić negirali umešanost

Crna Gora -

Odbrana optuženih državljana Srbije za terorizam u Crnoj Gori odbacila je danas navode iz optužnice sa obrazloženjem da je ona "neodrživa i paušalna", te da nema dokaza su oni na bilo koji način umešani u planiranje terorističkog napada u izbornoj noći prošle godine u Crnoj Gori.

Odbrana je posebno spornim ocenila to što je optužnica zasnovana na iskazu svedoka-saradnika tužilaštva Aleksandra Sinđelića koga je jedan od advokata odbrane Goran Petronijević nazvao "slobodnim saradnikom bezbednosne agencije" i "instruiranim svedokom".

Odbrana je od suda tražila da, ukoliko optužnica bude prihvaćena, ona bude i dopunjena.

Jedan od optuženih, penzionisani general srpske Žandarmerije Bratislav Dikić je rekao da je on "žrtva u ovom predmetu".

"Smatram da je optužnica protiv mene iskonstruisana i nezakonita. Nisam učestvovao ni u jednoj radnji koja mi se stavlja na teret ", rekao je Dikić.

Navodi da je on član kriminalne organizacije su, naglašava Dikić, proizvoljni i neutemeljeni."Ne znam ni ko je bio organizator, niti sam imao kontak sa bilo kim ko se pominje u optužnici", rekao je Dikić.

Dikić je rekao da je u pomenuto vreme odlučio a dođe u Crnu Goru kao pripadnik patriotskog udruženja.

"Nisam nikoga zvao, niti planirao da vodim bilo kakvu grupu. Mislim da je meni povređena presumpcija nevinosti", rekao je Dikić, ističući da ne poznaje nikoga od političara iz Demokratskog fronta.

Novo ročište za kontrolu i potvrđivanje optužnice okrivljenima za slučaj pokušaja terorizma počelo je danas, bez prisustva lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića i Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šta je Trampov specijalac poručio Rusima iz Beograda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track