DUŠKO KNEŽEVIĆ ZA KURIR: Jačanje veza sa Amerikom samo može doneti korist regionu
Foto: YT Printscren

Predsednik Atlas Grupe na skupu NATO u Vašingtonu

DUŠKO KNEŽEVIĆ ZA KURIR: Jačanje veza sa Amerikom samo može doneti korist regionu

Crna Gora -

BEOGRAD - Predsednik Atlas grupe Duško Knežević učestvovaće 5. juna na skupu američkog Atlantskog saveta u Vašingtonu, gde će prisusvovati godišnjoj dodeli nagrada za liderstvo.

Uz preko 800 zvanica iz 50 zemalja sveta, predstavnika američke administracije, biznisa, medija, kulture i društvenih aktivista, počasni gost ovog događaja biće generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Na pitanje Kurira da li smatra da mu bliske veze sa SAD i činjenice da je često na događajima u Americi mogu uticati na poslove i odnose u Srbiji i regionu, Knežević odgovara da i pored izazova dešavanja iz prošlosti, naša javnost shvata da veze sa najmoćnijom zemljom sveta mogu samo da pomognu Srbiji, njegovoj rodnoj Crnoj Gori i regionu u celini.

"Moja sfera interesovanja je biznis, a moj cilj je ekonomski razvoj našeg regiona. To samo može pomoći Srbiji, u kojoj poslujem već 30 godina. Uz to deo moje porodice je u Americi, jedna moja kćerka živi i radi u Njujorku, druga studira u Pitsburgu, tako da su moje veze sa SAD i deo porodičnog života", kazao je Knežević.

On je naglasio da u Americi postoji jaka i vrlo uticajna srpska dijaspora koja značajno može da doprinese jačanju veza između Srbije i SAD.

"SAD i EU podstiču aktivnije učešće biznisa u jačanju saradnje u regionu, za šta sam se uvek predano zalagao i kroz poslovne i kroz društveno odgovorne inicijative".

"Srbija, Crna Gora i sve zemlje regiona treba da se fokusiraju na to kako da postanu poželjno odredište za investicije. A investicije koje dolaze sa Zapada nužno znače nova radna mesta, poželjnu kulturu poslovanje i benefite za državu. Nadam se da će naš region pokazati zrelost i dalje se povezivati po ugledu na Višegradsku grupu i Nordijski savet, što će onda biti komparativna prednost regiona u očima investitora", ukazuje Knežević.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SAJ i Zelene beretke zajedno protiv terorista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track