(VIDEO) DRAMA NA PRIMORJU! BESNI POŽAR KOD TIVTA, GORE I KUĆE: Evakuisane majka i beba iz Srbije!
Foto: Vijesti.me/ Siniša Luković, Foto: Vijesti.me/ Siniša Luković

GAŠENJE I DALJE U TOKU

(VIDEO) DRAMA NA PRIMORJU! BESNI POŽAR KOD TIVTA, GORE I KUĆE: Evakuisane majka i beba iz Srbije!

Crna Gora -

Ekipe vatrogasaca zajedno sa ekipama Uprave pomorske sigurnosti, Vojske Crne Gore i firme Boka pilot iz Bijele jutros su između pet i osam časova obavile kompletnu evakuaciju čitavog obalnog dela Luštice u reonu rta Veslo.

foto: Vijesti.me/ Siniša Luković

U naselju Ponte Veslo koje je zahvatila vatra bilo je oko 40 ljudi, a među njima i oko 10 srpskih državljana, među kojima i četvoromesečna beba.

Situacija je, po rečima svedoka bila veoma ozbiljna, ljudi su skakali u more bežeći od vatre i u vodi čekali pomoć oko sat vremena.

Spasilačke ekipe čamcima su prebacivale ugrožene u Dom zdravlja u Herceg Novom.

Prema nezvaničnim informacijama, nema povređenih.

foto: Vijesti.me/ Siniša Luković

"Požar ima dva žarišta, vatrogasci još nisu uspeli da ga lokalizuju, a u toku je evakuacija još pet naših državljana", kažu u MSP.

Evakuisano je oko 300 ljudi.

Direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore Safet Kočan je rekao da će posle završene evakuacije jedno od njihovih plovila nastaviti da iz predostrožnosti patrolira pred obalom u čijem zaleđu gori požar. Za slučaj da je neko od kupača ipak ostao na hridinama i da nije primijećen tokom glavne evakuacije.

Vatra se naime tokom noći nošena olujnom burom uprkos svim naporima vatrogasaca spustila do samog mora gde je čak i zahvatila neke od objekata na ovom području.

Brodovima Uprave pomorske sigurnosti SAR 1, SAR 2 te plovilom Eco 1 Mornarice Vojske Crne Gore sa pristana i pilotskim čamcem kompanije Boka pilot evakuisani su svi koji su se nalazili u neposredno ugroženom području, ali i sa šireg obalnog ruba na kojem se širi gusti dim od požara.

Vatra se širi na čitavom području od rta Veslo prema rtu Mačka i zahvatila je kompletno zaleđe uvale Dobra Luka.

foto: Vijesti.me/ Siniša Luković

Gašenje je i dalje u toku.

(Kurir.rs/ Vijesti.me/ Blic/ RTCG)

Foto: Vijesti.me/ Siniša Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track