GRAĐANI NEZADOVOLJNI PRESUDOM: Podgoričanin obesio psa, pa dobio 240 sati korisnog rada
Foto: Profimedia

BRANI SE TIME DA MU JE PAS ZAKLAO 28 KOKOŠAKA U JEDNOM DANU

GRAĐANI NEZADOVOLJNI PRESUDOM: Podgoričanin obesio psa, pa dobio 240 sati korisnog rada

Crna Gora -

Podgoričaninu Božidaru Popoviću (43) danas je u Osnovnom sudu u Podgorici izrečena kazna od 240 sati društveno-korisnog rada zbog sumnje da je sredinom avgusta obesio psa o kanap u podgoričkom naselju Mareza.

Suđenjem je predsedavala sutkinja Željka Jovović, koja je predložila da za vreme trajanja kazne Popović bude zadužen za brigu o životinjama.

Savović je priznao svoje krivično delo, navodeći u svoju odbranu da mu je tog dana pas zaklao 28 kokošaka.

Članovi Mreže za zaštitu pasa i mačaka u Crnoj Gori protestovali su zbog visine izrečene kazne, posebno jer se nedavno obeležavao Svetski dan zaštite životinja.

“Crnogorsko pravosuđe nam je presudom poslalo poruku da ne žele da se bave primenom Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja, te da svako može da ubija životinje i prođe nekažnjeno. Ovim putem apelujemo na pravosudne, ali i najviše državne organe da se hitno pozabave ovim, ali i ostalim slučajevima koji stoje u fiokama, a koje su podnosila naša udruženja.

Poručujemo celoj crnogorskoj javnosti da ćemo se i dalje boriti da ovaj monstrum, ali i svi ostali njemu slični dobiju zasluženu kaznu, koju će izdržavati daleko od životinja”, kažu iz ovog udruženja.

Podsetimo, obešenog psa pre dva meseca pronašao je čovek koji ga je danima unazad hranio. Šokiran prizorom koji je zatekao nije uspeo ni da pozove policiju.

Zbog ovog slučaja, grupa prijatelja životinja je u Podgorici organizovala protest.

Kurir.rs/CDM-S.Bošković Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi dokaz protiv Marjanovića? Evo šta je uradio Zoran pre dolaska policije na dan Jeleninog nestanka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track