PODRŠKA VLADI Cdu: Kletve ne pomažu, SPC mora da plaća porez Crnoj Gori!

Nov zakon

PODRŠKA VLADI Cdu: Kletve ne pomažu, SPC mora da plaća porez Crnoj Gori!

Crna Gora -
Crnogorska demokratska unije naglašava da porez državi moraju da plaćati svi, “pa i ona verska organizacija koja našu državu i ne priznaje"

PODGORICA - Crnogorska demokratska unija (Cdu) podržava nameru Vlade Crne Gore da konačno reguliše naplatu poreza na sve prihode koje ostvaruju verske zajednice u državi. Iz Cdu naglašavaju da porez državi moraju da plaćati svi, “pa i ona verska organizacija koja našu državu i ne priznaje”.

“Opšte poznata činjenica da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori deluje potpuno van crnogorskog poreskog sistema je nedopustiva i neodrživa. Porez mora da se plaća i tu ne pomažu kletve i zastrašivanja”, navodi se u saopštenju povodom Zakona o slobodi veroispovesti, a prenose crnogorske Vijesti.

Iz partije smatraju da će Zakon biti prilika da se javnost bliže upozna sa svim aspektima neodržive i nelegalne situacije koja se tiče verskih zajednica i prava vernika u Crnoj Gori.

“Cdu će se javno i odlučno suprotstaviti pokušaju da se kroz nova zakonska rešenja ozvaniči postojeće stanje – posebno kada je reč o statusu verskih zajednica i državnoj imovini koja je nezakonito uzurpirana. Javna i parlamentarna rasprava o ovim pitanjima ne smeju proći bez jasnog određenja svih političkih subjekata da li žele i smeju da vekovima sticanu, čuvanu i branjenu crnogorsku imovinu prepuste onima koji negiraju i našu državu i našu kulturnu i duhovnu baštinu. Biće to prilika i da se prozbori i o tome na koji je volšebni način državna imovina otuđena i ko je za to odgovoran,“ kaže se u saopštenju.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track