CRNA GORA I HRVATSKA UDARILI NA KRIMINAL: Uhapsili bandu koju je vodio član Pink Pantera
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Policijska saradnja

CRNA GORA I HRVATSKA UDARILI NA KRIMINAL: Uhapsili bandu koju je vodio član Pink Pantera

Crna Gora -
Podneto 29 krivičnih prijava zbog međunarodnog šverca droge

PODGORICA - Crnogorska i hrvatska policije sprovele su zajedničku višemesečnu policijsku akciju, koja je dovela do podnošenja krivičnih prijava protiv 29 osoba osumnjičenih za međunarodni šverc droge i do zaplene velike količine kokaina, heroina, hašiša i skanka.

Kako je potvrđeno portalu CDM iz crnogorske Uprave policije, krivične prijave su podnete protiv ukupno 29 osoba - 18 u Crnoj Gori i 11 u Hrvatskoj, javila je večeras Radio-televizija Grne Gore. U Crnoj Gori procesuirano je 18, a uhapšeno 10 osoba. Kao organizator kriminalne grupe uhapšen je Cetinjanin Duško Martinović, član kriminalne grupe "Pink pantera" i Marija Milovanović iz Loznice koja je ranije hapšena zbog posredovanja u prostituciji.

Višemesečna policijska akcija na teritoriji Crne Gore sprovodena pod kodnim nazivom "Mak", a u Hrvatskoj pod nazivom "Hant" (Hunt). Kako je potvrdio rukovodilac Odseka za borbu protiv droge i krijumčarenja SKP-a Dejan Knežević u okviru akcije "Mak", a po nalogu Specijalnog državnog tužioca, krivičnom prijavom procesuirano je 18 osoba.

Od 10 uhapšenih, četiri su u Podgorici, isto toliko u Budvi, a po jedna osoba u Kotoru i Cetinju. "Realizacija akcija 'Mak' i 'Hant' i procesuiranje 29 lica na crnogorskoj i hrvatskoj teritoriji, zbog međunarodnog krijumčarenja kokaina, heroina, hašiša, marihuane i drugih droga, predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih kvalitetnih aktivnosti koje crnogorska policija, sa konkretnim rezultatima, sa inostranim partnerima sprovodi na polju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja narkotika", naveo je Knežević.

U akciji "Mak/Hant" koja je bila usmerena na otkrivanje, suzbijanje i presecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, pronađeno je i oduzeto 3,3 kilograma kokaina (Hrvatska), 1,55 kilograma heroina (Crna Gora), 21 kilogram marihuane tipa skank (Crna Gora), pola kilograma hašiša (Hrvatska), 800 tableta ekstazija (Hrvatska), 100 grama opojne droge amfetamin (Hrvatska) i kilogram smeše koja služi za mešanje sa heroinom (Crna Gora), dodao je Knežević na konferenciji za novinare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track