CRNA GORA NE STAJE: Pokazali smo da postoje slobodni i hrabri ljudi
Foto: Vijesti.me

Protesti širom zemlje

CRNA GORA NE STAJE: Pokazali smo da postoje slobodni i hrabri ljudi

Crna Gora -
Pored okupljanja u Podgorici, DF je i danas, drugi put od početka protesta, organizovao protestnu šetnju i u Nikšiću i još nekim gradovima Crne Gore

Nekoliko stotina učesnika šetnje u Nikšiću predvodio je lider DF Andrija Mandić, koji je crnogorskom premijeru zapretio upravo Nikšićanima, koji su imali odlučujući uticaj i u takozvanoj antibirokratskoj revoluciji u Crnoj Gori, tačno pre 27 godina.

"Sve počinje u Nikšiću, a završava se u Podgorici", poručio je Mandić iz Nikšića. Po nekoliko desetina pristalica DF šetalo je večeras i u Bijelom Polju, Herceg Novom i Budvi.

Sa skupa u Podgorici, funkcioner DF Slaven Radunović ponovo je pozvao ostatak opozicije u Crnoj Gori da pruži podršku tom savezu. Pošto su druge partije odbile učešće u protestu ili su izrazile rezerve prema demonstracijama DF, Radunović je pozvao opozicione partije da bojkotuju rad Skupštine Crne Gore.

Prva sednica parlamenta je zakazana za 13. oktobar, ali s obzirom na postojeću situaciju, nije izvesno da li će biti održana.

Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je dvanaestog dana protesta ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici da su okupljeni pokazali da postoje slobodni i hrabri ljudi.

"Konačno možemo objasniti deci da postoje i drugi političari. Hoćemo promene", rekao je Medojević.

On je dodao da se Vlada koja je "nastala krađom" ne može zvati Vlada.

Predsednik Pokreta za promene se zahvalio svima koji su po kiši noćili u šatorima i redarima koji održavaju red i mir.

On je kazao da će se protesti nastaviti.

"Upotrebili silu, radili šta hoće, mi ćemo naći način da nastavimo", rekao je Medojević.

Funkcioner Demokratske narodne partije Dragan Koprivica je rekao da se bliži kraj diktature.

"Šta god da bude, a samo da bude kulturno, časno i dostojanstveno, znamo da više nikada ništa neće biti isto u Crnoj Gori. Na ceni su poslušnici, a bar ovdje takvih nema. Imate i čojstva i junaštva, vi ste Crna Gora Marka Miljanova i niko vam ništa ne može. ", kazao je Koprivica.

Poslanik DF-a Emilo Labudović kazao je da prostor ispred parlamenta nije uzurpirao Front, već slobodni narod Crne Gore.

"Nije ovo 12. dan, duže je to, 120 godina traje naše bivstvovanje, traje jedna te ista borba da se građani Crne Gore osećaju slobodni, a ne da budu taoci. U ovom vremenu smo doživeli da ljudi bez karaktera glavu razbijaju kakav je ovo skup. Crna Gora je neizlečivo inficirana epidemijom slobode, a država se jedino može izlečiti njihovim odlaskom sa vlasti", rekao je Labudović.

Članica Omladinske organizacije OSA Sanja Vlahović pozvala je studente da se priključe protestima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track