CRNOGORSKA VLAST OPTUŽUJE OPOZICIJU: Vaš protest košta 40.000 evra dnevno
Foto: Profimedia

Politička prepucavanja

CRNOGORSKA VLAST OPTUŽUJE OPOZICIJU: Vaš protest košta 40.000 evra dnevno

Crna Gora -
Opozicija poručuje ne namerava da prestane protest, čak hoće da ga proširi van Podgorice

PODGORICA - Protesti opozicije u Crnoj Gori, koji traju već šest dana, koštaju policiju dnevno 40 hiljada evra, saopštio je danas ministar policije Raško Konjević. Na obezbeđenju protesta u centru Podgorice angažovano je oko 1.000 policajaca, kazao je Konjević u izjavi novinarima.

On je precizirao da troškovi smeštaja službenika, koji su na ispomoć van Podgorice, prekovremeni sati i dnevnice, koje pripadnicima policije pripadaju po zakonu, dnevno MUP koštaju oko 40 hiljada evra. DF protestima traži ostavku vlade Mila Đukanovića i formiranje prelazne vlade koja bi pripremila izbore.

Front je saopštio da će istrajati u protestima do ispunjenja zahteva, a okupljanja sem Podgorice planira od ponedeljka da proširi na gradove širom Crne Gore u kojima je na vlasti Demokratska partija socijalista (DPS). DF je ranije danas saopštio da će ostati ispred skupštine u Podgorici i pored toga što im je komunalna policija dozvolila da bina tu bude postavljena do 3.oktobra.

Na pitanje kako komentariše ocene predstavnika DF-a da ih odluke komunalne policije ne zanimaju Konjević je rekao da "zakon jednako postoji za sve pa i za organizatore protesta".

"Zakon se mora poštovati, a zakon propisuje procedure", rekao je on i dodao da ne može da shvati da bi se neko ponašao suprotno zakonu."Takvo ponašanje je takođe obezbedilo odgovarajuće zakonske procedure kako se u takvim situacijama postupa", zaključio je on. Vlada je u četvrtak, na redovnoj sednici razmatrala i odbacila zahteve DF-a koji su joj ispostavljeni još u nedelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track