DEMOKRATSKI FRONT NE ODUSTAJE: Policiju dočekujemo ispred Skupštine!
Foto: Vijesti.me

Protesti dok vlast ne ode

DEMOKRATSKI FRONT NE ODUSTAJE: Policiju dočekujemo ispred Skupštine!

Crna Gora -
Demokratski front (DF) ne namerava da se povinuje odluci Komunalne policije

Član Predsedništva DF Milan Knežević večeras je saopštio da će oni postaviti još šatora i da će poslanici sutra dočekati komunalce na platou ispred parlamenta.

On je gradonačelniku Slavoljub Stijepoviću poručio da građane "ne može premeštati kao padeže".

Knežević je poručio Nikoli Janjuševiću, pomoćniku direktora Uprave policije, da se ostavi DF-a i da hapse kriminalce, navodeći da se poslednjih dana desilo bezbroj nepočinstava.

"Svetozaru Maroviću ostali su samo mačka i pas u kući," rekao je on.

Komentarišući izjavu premijera Mila Đukanovića da pristalice protesta čine tek šest odsto biračkog tela, Knežević je kazao da to nije tačno i da pokazuje kako Đukanović fingira podatke.

Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me

Knežević je kazao da je DF na posljednjim "pokradenim izborima osvojio 20 mandata", što znači da imaju podršku 80.000 građana.

Na premijerovu konstataciju da će protesti potrajati ukoliko organizatori čekaju pad Vlade, on je rekao da je DF to i najavio.

“Poručujemo ti da smo noćas doneli još 250 ležaljki, širimo još dva vojnička šatora za po 300 ljudi. Ovde ćemo praviti rođendane, maturske večeri, svadbe, ostaćemo ovde dok ne završiš auto put, ovo je naša slobodna teritorija”, poručio je Knežević.

Predsedništvo Fronta pozvalo je Miodraga Lekića, Gorana Danilovića, Radovana Asanovića i Novicu Stanića, da im se sutra pridruže“u odbrani naše teritorije“.

„Naša je obaveza da sutra budemo ovde, kao što smatramo da je i njihova, zbog svega onog što smo prošli zajedno, bez obzira na sve unutarstranačke zađevice“, kazao je Knežević.

On je naveo da ima informaciju da će Stanić doći, da veruju da će im se pridružiti i nezavisni poslanici Mladen Bojanić i Obrad Gojković.

„Pa neka Đukanović onda analizira u procentima kolika je to i kakva podrška“, zaključio je Knežević.

On je naveo da se policiji zahvaljujući protestima Fronta po prvi put obezbeđuje plata, dnevnice i tri obroka dnevno.

Funkcioner Demokratske narodne partije Nikola Jovanović, rekao je da se u Crnoj Gori probudio nacionalni i genteski hobi, a to je, kako je naveo, bitka za slobodu.

„Onaj koji se ovih dana krio se konačno pojavio i poručio jednu jedinu istinu a to je da će protesti trajati, a sve ostalo što je rekao bila je neistina“, kazao je on.

Jovanović je upitao da li onaj koji je napravio sistem nepravde, urušavanja državnih resursa i sistem u kom se najviše vrednuju nesposobni ima moralno pravo da priča o demokratskim kapacitetima.

„Najbolji način da konačno pokaže svoj demokratski kapacitet je ste da ode jer je to najmanje što može da uradi za Crnu Goru koju je unesrećio proteklih 25 godina. A ako ne ode mi ćemo ga oterati“, poručio je on.

Funkcioner Nove srpske demokratije Miodrag Bešović, upitao je one koji se žale na gužve i kolaps u saobraćaju u Glavnom gradu kako im ne smeta kolaps koji, kako je rekao, u državi traje 25 godina.

„Sve su nam uzeli i opljačkali, samo nam ne mogu uzeti slobodu koja se brani ovih dana u Podgorici a i širom Crne Gore. Poražen je samo onaj ko odustane “, poručio je on.

Član glavnog odbora Nove srpske demokratije, Velimir Eraković, kazao je da je direkor Uprave policije Slavko Stojanović poslao udbaše da broje narod po ulicama, navodeći da mu to nije službena, već partijska dužnost.

„Jučerašnje šetnje po svim gradovima dokaz su naše snage, odlučnosti i znak da nećemo stati“, naveo je on.

Komunalna policija će sutra nakon 10.30h početi sa uklanjanjem bine i ostalog mobilijara koji koriste organizatori protesta, ukoliko to oni sami ne učine.

U 10.30h ističe rok, koji je Komunalna policija dala organizatorima da uklone binu.

Načelnik Komunalne policije Goran Janković je kazao da Komunalna policija može taj posao odraditi uz asistenciju policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track