DINAR SE VRATIO U CRNU GORU: U Sutomoru vam nisu neophodni evri!
Foto: Zorana Jevtić

PRIMAJU SRPSKU VALUTU

DINAR SE VRATIO U CRNU GORU: U Sutomoru vam nisu neophodni evri!

Crna Gora -
Većina gostiju Sutomora su građani Srbije, pa već 13 godina nastojimo da izađemo u susret onima koji žele da trguju srpskom valutom, kaže jedan od prodavaca

SUTOMORE - Sutomore je verovatno jedino mesto u Crnoj Gori gde dinar nikada nije istisnut, makar iz neformalnog platnog prometa, bez obzira što je i pre raspada zajedničke države SCG u Crnu Goru uveden euro kao sredstvo plaćanja.

"Kao i duž cele crnogorske obale većina gostiju Sutomora su građani Srbije, pa već 13 godina nastojimo da izađemo u susret onima koji žele da trguju srpskom valutom", kaže Danu Milutin Ćeranić, zvani Profesor, jedan od prodavaca sa sutomorskog "zelenjaka“.

Osim na zelenoj pijaci, za dinare se može trgovati i na pojedinim tezgama duž glavne gradske ulice koja vodi prema sutomorskom obalnom šetalištu. V.d. predsednika Mesne zajednice Spič Sutomore Ratimir Vujošević za Dan kaže da je dobrodošla svaka ideja kojom se podiže kvalitet usluge na ovom delu crnogorske obale.

"Po mnogo čemu Sutomore prednjači, koliko god smo svesni i nedostataka koje ima naša mesna zajednica. Kada je reč o turističkoj sezoni, važno je da su gosti zadovoljni uslugom, a ljudi sa naše zelene pijace poznati su po ljubaznosti. Mora im se priznati i da su kreativni i da dobro promišljaju, što dokazuje i činjenica da primaju i dinare, što nije drago samo gostima iz Srbije, već i svima nama koji smo pomalo nostalgičari", kaže Vujošević.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track