(FOTO) UŽAS U PODGORICI: Pitbul i staford izujedali prolaznika, jedeva spasio devojku od napada!
Foto: Printscreen Vijesti.me

Blic napad

(FOTO) UŽAS U PODGORICI: Pitbul i staford izujedali prolaznika, jedeva spasio devojku od napada!

Crna Gora -

Razareni staford i pitbul napali su i izujedali Podgoričanina S. J. (37) dok je šetao obalom reke Morače, ispod mosta Milenijum.

Psi nepoznatog vlasnika tridesetsedmogodišnjaka su napali u petak oko 20 sati, dok je šetao ka Kajakaškom klubu. Iako povređen, S. J. je uspeo da spreči pse da napadnu i devojku koja je šetala par metara ispred njega.

Dva pomahnitala psa nastavila su da ujedaju Podgoričanina za noge i dok je bežao ka mostu. Kada su videli okrvavljenog sugrađanina prolaznici su počeli da gađaju pse kamenjem dok nisu izvukli S. J. na sigurno. On je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni blok, gde su mu lekari Kliničkog centra konstatovali su više rana. Podgoričanin je rekao “Vijestima” da se seća da su oba psa bila žuta, ali ne i da li su imala ogrlice.

foto printscreen vijesti.me
foto printscreen vijesti.me

“Pretpostavljam da su pušteni bez korpi, a ne lutalice, jer su ih nekoliko minuta pre toga videli kako iz pravca Zagoriča idu ka gradu. Nisam video da li su imali ogrlice, jer nisam imao kada da obraćam pažnju na to. Sreća pa nisu uspeli da napadnu devojku koja je bila na samo par metara, jer ne bi mogla da se odbrani niti bi uspela da im pobegne”, rekao je on.

“Bežao sam uz brdo, ali oni su me i dalje ujedali. Spasili su me ljudi koji su ih gađali kamenjem i tako ih oterali. Noge su mi nagrđene, ujedi su brojni, rana na desnom listu još krvari...”, rekao je on. “ Ne znam ko može da pusti agresivne pse da šetaju među ljudima bez korpe”.

“Nevjerovatno je da niko ne reaguje, iako bi trebalo da se vodi računa o tome. Grad je pun pasa lutalica. Da je neko ko je gledao ovo pucao u psa, svi bi se digli na noge da odbrane prava životinja, a sada svi ćute”, kazao je on.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kako se odbraniti ako Vas pas napadne?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja