(FOTO) Demolirali auto supruge ubijenog urednika Dana Duška Jovanovića!
Foto: Printscreen CdM

VANDALSKI ČIN

(FOTO) Demolirali auto supruge ubijenog urednika Dana Duška Jovanovića!

Crna Gora -
Ovaj vandalski postupak, bez obzira na motive surova je poruka svim medijskim poslenicima koji misle svojom glavom i rade nezavisno od centara moći, izjavila je Slavica Jovanović

PODGORICA - Suvlasnica dnevnog lista Dan i žena ubijenog glavnog i odgovornog urednika tog lista Duška Jovanovića, Slavica Jovanović zatražila je od Uprave policije da uradi bezbednosnu procenu nakon što su jutros nepoznati napadači, ispred zgrade u kojoj živi, uništili automobil koji ona koristi, a vlasništvo je Jumedia monta.

"Nakon dugogodišnje hajke i pritisaka na mene, kao suprugu Duška Jovanovića, ali i vlasnika najtiražnijeg medija u državi, smatram neophodnim da nadležne organe javno učinim odgovornim za sopstvenu bezbednost. Iz auta je nestala poslovna dokumentacija“, kazala je Jovanović.

Nestala dokumentacija iz auta... (Foto Printscreen CdM)
Nestala dokumentacija iz auta... (Foto Printscreen CdM)

Iako se, kako navodi, njena imovina, od porodične kuće, preko automobila, pa sve do redakcije Dana više puta nalazila na meti raznoraznih napadača nije se javno oglašavala verujući da će kriminalci biti privedeni pravdi.

"U vremenima kada napadi na novinare i imovinu medija ne jenjavaju, ovaj vandalski postupak, bez obzira na motive koje policija tek treba da utvrdi, surova je poruka svim medijskim poslenicima koji misle svojom glavom i rade nezavisno od centara moći“, dodala je ona.

Jovanović očekuje da nadležne državne institucije preduzmu sve kako bi se vinovnici ovog kriminalnog čina otkrili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track