GRČKA OSLOBODILA FRICOVU DECU: Nije dokazano da su za Šarića u Atini prali novac od kokaina!
Foto: Grčka Policija

Vratili im imovinu

GRČKA OSLOBODILA FRICOVU DECU: Nije dokazano da su za Šarića u Atini prali novac od kokaina!

Crna Gora -
ATINA - Sud u Grčkoj oslobodio je Damjana (29) i Srđanu (23) Dudić, decu ubijenog Kotoranina Dragana Dudića Frica, koje su teretili da su sa Đurom Kapetanovićem (24) i Sašom Samardžićem (25), kupovinom nekretnina u Atini prali novac stečen švercom kokaina.

Ovo je potvrdio njihov branilac, advokat Slobodan Ružić. Kao organizatore kriminalne grupe grčka policija označila je Pljevljake Darka Šarića i Gorana Sokovića, i Kotoranina Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana.

Srđana Dudić
Srđana Dudić

Grčka policija je 1. decembra 2011. godine saopštila da su Kotorani studirali u toj zemlji, ali da je njihov glavni posao bio da prljavim novcem zarađenim švercom kokaina kupuju nekretnine u grčkoj prestonici.

Po tadašnjim tvrdnjama tamošnje policije, četvorka iz Kotora baratala je pozamašnim svotama novca preko grčkih banaka i of šor kompanija.

Darko Šarić (Foto: Dado Đilas)
Darko Šarić (Foto: Dado Đilas)

Gotovinu su čuvali u bankarskim sefovima, a potom su podizali kredite i kupovali nekretnine u južnom predgrađu Atine. Kredite su navodno otplaćivali prljavim novcem.

Saša Samardžić
Saša Samardžić

Policija je tada u dve njihove luksuzne kuće u atinskom predgrađu Vula, pronašla i zaplenila 65.000 evra i izvode iz banaka na kojima je trag prebacivanje oko 20 miliona evra. Tada su pronađeni i zaplenjeni luksuzni automobili i motocikli. Nakon odbacivanja optužbi grčki organi vratili su Dudićima svu oduzetu imovinu.

(Foto: Grčka policija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track