GRAĐANI SE IZJASNILI: Najveći problem u Budvi je korupcija
Foto: Shutterstock

SVAKI PETI GRAĐANIN TEŠKO ŽIVI

GRAĐANI SE IZJASNILI: Najveći problem u Budvi je korupcija

Crna Gora -

Trećina građana misli da će njihova deca živeti lošije nego što je to danas - pokazali su rezultati istraživanja koje je sprovedeno na teritoriji Budve

Građani smatraju da je najveći problem u Budvi korupcija. Svaki drugi stanovnik nezadovoljan je trenutnom rukovodstvom koji upravlja gradom. Svaki peti građanin Budve smatra da živi teško. Trećina građana misli da će njihova djca živjeti lošije nego što je to danas - pokazali su rezultati istraživanja koje su na teritoriji Budve, sproveli na slučajnom reprezentativnom uzorku, od 500 punoletnih ispitanika, u periodu od 3. do 13. septembra, Centar za slobodne izbore i demokratiju – CESID i budvanska fondacija "Budva 2020".

Reč je o istraživanju o zadovoljstvu kvalitetom života građana, koje se prvi put sprovodi u nekoj opštini u Crnoj Gori.

Na pitanje koja su to dva najveća problema sa kojim se susreću u Budvi, građani smatraju da je to korupcija.

"To ne treba da čudi zbog korupcionaških afera koje su potresale Budvu, tako da svaki peti ispitanik smatra da je korupcija najveći problem. Posle toga slede problemi koji su vezani za ekonomiju, a to su nezaposlneost, nizak životni standard. Najveći stepen nezadovolljtva kod građana je na stanje u urbanizmu i načinom gradnje i to misli 58 odsto ispitanika. Liderstvom izabranih rukovodioca u Budvi, nije zadovoljno svaki drugi ispitanik. Svaki drugi ispitnik nije zadovoljan ni dostupnošću kvalitetne zdravstvene zaštite", predstavio je rezultate istraživanja Ivo Čolović iz CESID.

Na pitanje da li je njihova mjesečna zarada dovoljna za zadovolji potrebe porodice, kako je kazao Čolović, 38 odsto građana smatra da su njihova primanja dovoljna za život, a isto toliko smatra da nisu dovoljna. Istraživanje je pokazalo i da Budvani ne veruju da selidbom u neki drugi grad mogu drastično da promene kvalitet života.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track