NASTAVLJEN PROTEST U PODGORICI: Demokratski front ispred Parlamenta do ispunjenja zahteva
Foto: Tviter/FreedomCalling.Me ‏

Traže ostavku Mila Đukanovića

NASTAVLJEN PROTEST U PODGORICI: Demokratski front ispred Parlamenta do ispunjenja zahteva

Crna Gora -
Front je najavio da će ispred skupštine ostati do daljnjeg, iako im je komunalna policija dozvolila da bina bude na bulevaru do 4. oktobra

PODGORICA - Opozicioni Demokratski front (DF), čiji je protest u centru Podgorice ušao u peti dan, obavestio je danas načelnika podgoričke policije da će ostati ispred parlamenta do ispunjenja zahteva i ostavke vlade premijera Mila Đukanovića.

"Rukovodilac protesta Milutin Đukanović danas je obavestio načelnika bezbednosti Podgorice da ćemo istrajati u svojim zahtevima i da ćemo ostati na bulevaru sve do ispunjenja", saopštila je na konferenciji za medije poslanica DF-a Branka Bošnjak.

Iz DF-a nije, međutim, precizirano kakav je odgovor podgoričke policije. Front je najavio da će ispred skupštine ostati do ispunjenja zahteva, iako im je komunalna policija dozvolila da bina bude na bulevaru do 4. oktobra.

DF od nedelje uveče danonoćno protestuje ispred zgrade parlamenta i traži smenu vlade, formiranje prelazne, i organizovanje "fer i slobodnih" izbora. Čelnicima Fronta, za sada se, u organizaciji protesta i pored poziva ne pridružuju ostale opozicione partije koje su uzdržane i u pozivima na bojkot skupštine. Proteste je simbolično, podržala Socijalistička narodna partija čiji se čelnici pridružuju protestu u večernjim satima, ali se sa govornice ne obraćaju učesnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track