PAO DOGOVOR: Nema više protesta, crnogorski penzioneri dobijaju otpremninu!
Foto: CDM

Konačno isplata

PAO DOGOVOR: Nema više protesta, crnogorski penzioneri dobijaju otpremninu!

Crna Gora -

Vlada Crne Gore i penzioneri Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) postigli su danas dogovor u vezi sa isplatom otpremnima.

Vlada će formirati Radnu grupu koja će raditi na izmenama Zakona o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a kako bi se otklonile sve pravne nepreciznosti i omogućila primena tog pravnog akta, dogovoreno je na sastanku premijera Duška Markovića i predstavnika penzionera tog preduzeća, saopštila je vlada u Podgorici.

Kako prenosi portal Cdm, predstavnik bivših radnika KAP-a Nikola Raković kazao je da je time njihov problem rešen i da očekuju da otpremnine za 418 bivših radnika biti isplaćene do kraja februara.

Predstavnici penzionera su prihvatili inicijativu premijera Markovića, i dogovoreno je da u Radnu grupu, koja će biti formirana na sednici Vlade u četvrtak, delegiraju dva svoja predstavnika.

"Očekuje se da izmene budu usaglašene i upućene na usvajanje u Skupštinu Crne Gore početkom naredne godine", saopšteno je iz Vlade.

Dogovorom radnika KAP-a i Vlade stavlja se tačka na slučaj koji je trajao preko dve godine, a koji je od kraja marta prošle godine preseljen na ulicu kada su KAP-ovci gotovo svakodnevno zaustavljali saobraćaj u znak protesta, navodi portal Cdm.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track