PROTESTI U PODGORICI Nebojša Medojević: Opkolićemo sve državne institucije
Foto: Profimedia

Nastavljaju se demonstracije

PROTESTI U PODGORICI Nebojša Medojević: Opkolićemo sve državne institucije

Crna Gora -
Demokratski front organizuje demonstracije da bi, ističu, pokazali svetu da je Crnu Goru zarobio režim Mila Đukanovića, a predsednik države ih upozorava da je zemlja pred pozivom u NATO

BEOGRAD - Crnogorska opozicija danas će u centru Podgorice održati veliki protest i tako pokazati da ne odustaju od borbe za smenu, kako kažu, totalitarnog režima Mila Ðukanovića i organizovanja prvih poštenih izbora u zemlji.Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore, ističe da će više hiljada demonstranata napraviti živi lanac oko svih državnih institucija u prestonici. On veruje da policija ovoga puta neće smeti da ih razbija silom.- Uhvatićemo se ze ruke, napravićemo živi lanac i tako ćemo opkoliti sve državne institucije koje je zarobio diktatorski režim Mila Đukanovića. Te momente snimaćemo iz vazduha, a onda ćemo slike poslati celom svetu da vide da je cela država zarobljena totalitarnom vladavinom i da narod traži oslobađanje. Pokazaćemo da se građani Crne Gore ne plaše terora i policijske torture koju su prošli na mitingu 24. oktobra. Imajući u vidu da su međunarodne reakcije tada bile vrlo oštre i nepovoljne po Mila, verujemo da se ovoga puta neće usuditi da primeni silu i udari po narodu - smatra Medojević.Protest će, dodaje on, biti miran, a metode borbe neće biti nasilne. Nakon toga će, kaže Medojević, uslediti i protesti po opštinama i trajaće sve dok zahtevi opozicije ne budu ispunjeni.Inače, u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore navodi se da je današnje javno okupljanje u organizaciji DF u Podgorici odobreno i da je juče organizovan sastanak s predstavnikom organizatora kako bi se obezbedili preduslovi za mirno odvijanje skupa.Predsednik Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić ističe da masovna okupljanja tek slede.- Okupićemo građane u Bijelom Polju i Danilovgradu i organizovati veliki skup u Nikšiću, na kojem ćemo saopštiti datume narednog niza protesta u Podgorici jer je Nikšić i inače kroz istoriju usmeravao sve velike političke proteste.Predsednik Crne Gore Filip Vujanović pozvao je Demokratski front da danas organizuje mirne i nenasilne proteste i time pokaže da je Crna Gora demokratska država.- Mi smo primer regiona u svemu i mislim da treba vratiti Crnoj Gori taj nivo ugleda. Pozivam iznad svega sve da vodimo računa jer smo neposredno pred pozivom za NATO - rekao je Vujanović.Kurir je pokušao da dobije i komentar predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, ali on juče nije odgovarao na naše pozive.(M. L.)

Velika frka prvi putSUZAVCI I ŠOK-BOMBESuzavci i šok-bombe obeležili su miting održan 24. oktobra.Kako kaže Nebojša Medojević, i pored nedopuštenog nasilja, do sada su navodno procesuirana svega dva pripadnika specijalne antiterorističke jedinice SAJ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track