REŠENA MISTERIJA: Evo zašto je Miodragu Vukoviću zabranjen ulazak u Rusiju
Foto: Thinkstock

Jasna mera

REŠENA MISTERIJA: Evo zašto je Miodragu Vukoviću zabranjen ulazak u Rusiju

Crna Gora -

Poslaniku crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Miodragu Vukoviću bio je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na sankcije EU protiv Moskve kojima se Crna Gora priključila, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Nije tajna da se Crna Gora od samog početka priključila sankcijama EU, uključujići i personalne. Uvek smo govorili da ostavljamo pravo da preduzimamo recipročne mere, kako je to prihvaćeno u evropskoj praksi", navodi se u izjavi Zaharove objavljenoj na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Zaharova je dodala da će Crnoj Gori biti dato odgovarajuće razjašnjenje. Portparolka ruskog MSP nije odgovorila na pitanje agencije Beta da li zabrana ulaska Vukoviću u Rusiju, znači da u Rusiji postoji spisak nepoželjnih gradjana Crne Gore.

Crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova uručilo je danas protestnu notu ruskom ambasadoru u Podgorici Sergeju Gricaju zbog jučerašnjeg zadržavanja poslanika Miodraga Vukovića na aerodromu Domodedovo u Moskvi.

Vuković je jutros po povratku u Crnu Goru Radiju Crne Gore kazao da su mu ruske vlasti "odredile zadržavanje i deportaciju, jer je navodno na spisku osoba iz Crne Gore koje nisu dobrodošle u Rusiju". Vuković je preko Moskve putovao u Minsk gde je trebalo da učestvuje na parlamentarnom skupu Centralno-evropske inicijative.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kojeg Crnogorca su Rusi vratili sa aerodroma iz Moskve u Tivat?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track