RUSI OPLELI PO MILU: Đukanović nema dokaze da je Rusija umešana u proteste jer oni i ne postoje
Foto: Profimedia

Kritika i odgovor

RUSI OPLELI PO MILU: Đukanović nema dokaze da je Rusija umešana u proteste jer oni i ne postoje

Crna Gora -
Zvanična Rusija saopštila da su veoma zabrinuti zbog pretrane sile na opoziconom mitingu

MOSKVA - Moskva je zabrinuta zbog preterane upotrebe sile koju su crnogorske vlasti upotrebile protiv demonstranata u Podgorici i odbacili optužbe na račun Rusije o umešanosti Moskve u provociranju nereda u Podgorici, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Kad je reč o Rusiji, veoma smo zabrinuti, ne zbog slobodnog izbora koji treba da načini crnogorski narod, već zbog preterane sile koju su vlasti Crne Gore upotrebile da uguše mirne proteste", navodi se u saopštenju. Ministarstvo je navelo i da crnogorski premijer Milo Djukanović, koji je ranije rekao da su srpski nacionalisti i Rusija igrali aktivnu ulogu u organizovanju antivladinih protesta u Podgorici, nije izneo nijedan dokaz za tu tvrdnju prenosi Tas s.

"Premijer Milo Djukanović nije izneo ni jednu jedinu konkretnu činjenicu imaginarne ruske umešanosti u podsticanje socijalne napetosti u Crnoj Gori o navodnoj ruskoj umešanosti u podsticanju socijalnih tenzija, jer takvih činjenica i nema", navodi se u saopštenju.

Dalje, rusko ministarstvo ističe da je Djukanovićev cilj jasan. "On želi da prebaci odgovornost za sve više sukoba u Crnoj Gori, tako što potpuno ignoriše mišljenje značajnog dela crnogorskog društva", zaključuje rusko MInistarstvo spoljnih poslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track