ŠARIĆEVOG BRATA ČUVA POLICIJA: Duško Šarić strahuje za život, pojačano mu obezbeđenje!

Ne spava mirno

ŠARIĆEVOG BRATA ČUVA POLICIJA: Duško Šarić strahuje za život, pojačano mu obezbeđenje!

Crna Gora -
Sam Šarić je nedavno pojačao svoje privatno obezbeđenje ali ga, prema pisanju pojedinih medija u Crnoj Gori, sada štiti i policija

PODGORICA - Pljevljaku Dušku Šariću, rođenom bratu Darka Šarića, pojačano je obezbeđenje zbog opasnosti da može biti bezbednosno ugrožen, pišu podgoričke “Vijesti”.

Izvor crnogorskih novina navodi da je sam Šarić nedavno pojačao svoje privatno obezbeđenje ali da ga, pored toga, štiti i policija. Iz okruženja Šarića potvrdili su da je njegovo fizičko obezbeđenje pojačano, ali nisu potvrdili i da ga štiti i policija.

“To je moguće, ali ih mi nismo videli”, kazao je izvor blizak Šariću.

Duško Šarić je mlađi brat Darka Šarića kome se u Srbiji sudi u slučaju poznatom kao “Balkanski ratnik”, za trgovinu kokaina iz Južne Amerike u Evropu. On je prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora.

Dušku Šariću, koji od izlasaka iz bjelopoljskog zatvora živi u hotelu “Mediteran” u Budvi, sudije Apelacionog suda Crne Gore ukinule su u februaru presudu kojom su on i Jovica Lončar osuđeni na po pet i po godina zatvora zbog pranja novca stečenog prodajom droge.

Osim zatvorske kazne, njima je izrečena i mera bezbednosti solidarnog oduzimanja novca, kao predmeta izvršenja krivičnog dela od 19 miliona i 300.000 evra. Taj novac će biti uplaćen u budžet Crne Gore.

Sudija Šefkija Đešević je u toj presudi kazao da je utvrđeno da su Šarić i Lončar, preko preduzeća “Mat company” od decembra 2007. do kraja 2009. godine, putem bankarskog i finansijskog poslovanja, prikrili da je tih blizu 20 miliona eura pribavljeno prodajom narkotika, radi uvođenja novca u legalne tokove u Crnoj Gori.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Prvo suđenje Dušku Šariću i Jovici Lončaru održano je u julu 2011. godine i oni su tada negirali krivicu, tvrdeći da se radi o konstruisanom postupku.

Poslednje suđenje bilo je treće koje se vodilo pred većem sudije Đeševića i treća presuda koja je oborena jer nisu otklonjene greške napravljene u prvom procesu.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track