UPUCAN VLASNIK NACIONALISTIČKIH PORTALA: Zarađivao na gluposti ustaša i četnika!
Foto: Printscreen Index.hr

Opomena ili osveta

UPUCAN VLASNIK NACIONALISTIČKIH PORTALA: Zarađivao na gluposti ustaša i četnika!

Hrvatska -
Kontraverzni tajkun Majkl Ljubas (47) koji je sinoć ranjen u nogu, u medijima čiji je vlasnik objavljivao je tekstove zbog kojih je bio predmet niza tužbi

ZAGREB - Za sada nepoznati napadač pucao je na kontraverznog tajkuna Majkla Ljubasa (47), vlasnika portala Dnevno.hr i Dnevno.rs, i nedeljnika 7dnevno, dok je izlazio iz automobila na Ininoj benzinskoj pumpi na zagrebačkoj Selskoj cesti.

Jedan od metaka pogodio ga je u nogu, a jutarnji.hr. nezvanično saznaje da je napadač koristio oružje s prigušivačem. Ko god da je pucao na Ljubusa nije bio sam. Veruje se da bi motiv napada mogla da bude opomena ili osveta ljudi s kojima je u prošlosti imao poslovne odnose. U njegovim medijima su objavljivani tekstovi zbog kojih je bio predmet niza tužbi. Kako piše index.hr Ljubas u Hrvatskoj zarađuju "na gluposti hrvatske ekstremne desnice, u Srbiji isti portal zarađuje na gluposti srpske ekstremne desnice". Dnevno je na svom .rs domeni 2013. godine istovremeno u Hrvatskoj slavio, a u Srbiji kritikovao Šimunića.

Ljubas je navodno izjavio da on nije bio meta. Godinama se zna da iza preduzeća koje je vlasnik portala Dnevno stoji Majkl Ljubas, tek od maja ove godine to je i službeno. Naime, Ljubas je tada od Silvija Čizmaka preuzeo direktorsko mesto u "Portal dnevno d.o.o.". Osnivač je Chic Turizam d.o.o., inače blokirano preduzeće koje je 2013. godine imalo minus od 230 hiljada kuna. Direktor je Nikica Gović, a reč je o bivšem preduzeću kontroverznog preduzetnika Majkla Ljubasa.

Da podsetimo najpre se verovalo da je sinoćni napad pljačka, ali je istraga dobila drugi tok. Na mesto događaja ubrzo su stigli načelnik Sektora kriminalističke policije Danijel Žugel i njegovi saradnici. Da li je u pitanju planirani napad ili je, pak, Ljubas bio u društvu napadača, pa je izbila svađa, a onda i obračun, utvrdiće dalja istraga.Istražiteljima će svakako pomoći snimci više nadzornih kamera na benzinskoj pumpi, kao i onih koje su postavljene na okolnim zgradama, a koje pokrivaju mesto događaja. Pretpostavlja se da će i sam Ljubas, svojom izjavom i opisima pomoći u otkrivanju napadača i eventualnog naručioca.

(Index.hr/jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track