HRVATSKA NEMA RAZLOGA ZA STRAH ZBOG PROMENE KLIME: Antene HAARP sistema na Petrovoj Gori, Sljemenu i Tušilovića NE POSTOJE

Panika

HRVATSKA NEMA RAZLOGA ZA STRAH ZBOG PROMENE KLIME: Antene HAARP sistema na Petrovoj Gori, Sljemenu i Tušilovića NE POSTOJE

Hrvatska -

Hrvatski mediji u panici su preneli tekst o navodnom postojanju HAARP sistema za kontrolu klime. Međutim, dokazi da HAARP postoji na Petrovoj Gori i drugim lokacijama u Hrvatskoj, poput Sljemenu i Tušilovića, ne postoje.

Sajt Dnevno.hr objavio je tekst o klimatskim promenama na lokalnom i na globalnom nivou, podsećajući na nekontrolisane poplave koje se javljaju na nekad pustinjski suvim predelima i odnose živote, dok istovremeno na drugom kraju sveta moraju da uvode sisteme navodnjavanja tamo gde su nekada bile plodne regije.

U tekstu se navodi i da je za HAARP sistem većina hrvatske javnosti čula tek prošle godine kada su Hrvatska, Srbija i BiH dramatično stradale u poplavama.

Mediji prenose i da se pojavila dojava o lokaciji HAARPA u Hrvatskoj koja se donedavno mogla naći na Google map, ali da je to izbrisano u Fotošopu.

Objavljene su i fotografije pre i posle fotošopa, navodi se na novootvorenoj Fejsbuk stranici "Uklonimo HAARP s hrvatske zemlje".

Tada su mnogi svedoci pričali kako nikada nisu videli ništa slično i da je količina kiše bila neobjašnjiva, kaže se u tekstu.

HAARP

Bilo kako bilo tada, za vreme poplava hrvatska javnost i neki hrvatski stručnjaci upozoravali su na HAARP sistem, a koji je do tada bio mnogima nepoznanica. Projekt HAARP (High-frequncy Active Auroral Research Program) službeno se predstavlja kao civilni naučni projekt čiji je cilj pomoću veštačkih promena temperature u jonosferi istražiti njene karakteristike.

HAARP može da se opiše kao džinovski grejač koji je sposoban da u jonosferi napravi velike promene, navela je Rozali Bertel, zvaničnica Internacionalnog instituta za brigu o ljudskom zdravlju.

HAARP pretpostavlja uređaj snage 1.7 GW koju putem složenog antenskog sastava može emitirati u ciljano područje jonosfere. Na taj se način izaziva kuvanje jonosfere koja reaguje zračenjem u području dugih talasnih dužina prema Zemlji, što može izazvati globalne posledice po klimu, biljni i životinjski svet te čoveka! Ono što je najzanimljivije od svega.

Inače, HAARP je ogromno postrojenje. Sastoji se od 180 radioantena raspoređenih na površini od 33 hektra. Malo je verovatno da bi tako velika postrojenja prošla neprimijećeno na ovim lokacijama u Hrvatskoj, kao i da se ne bi prikazivala na Google mapama, kao što je sada sluča

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track