MEŠTANI PRONAŠLI IZUBIJANOG PSA: Istinski šok usledio je kada su shvatili ko je to uradio...
Foto: Facebook/Azil Prijatelji Čakovec

Horor u Hrvatskoj

MEŠTANI PRONAŠLI IZUBIJANOG PSA: Istinski šok usledio je kada su shvatili ko je to uradio...

Hrvatska -

Meštani, aktivisti i policija bili su u šoku kad su saznali da je 70-godišnja žena iz mesta Celine, sekirom pokušala da ubije psa.

To joj nije pošlo za rukom jer je nemački ovčar uspeo da pobegne, a potom celu noć lutao selom s jezivom povredom na glavi, povredom koja je takva da mu se video mozak. Tek ujutro, posle sati i sati patnje, nesrećnu životinju pronašao je komunalni redar. Pas je prevezen kod veterinara, operisan i zbrinut u azilu u Čakovcu. Zasad mu je stanje stabilno, ali s obzirom na težinu povrede, moguće su komplikacije.

Penzionerka, za koju komšije kažu da je normalna, premda malo mrzovoljna žena, napuštenog psa nasilno je uvukla u svoje dvorište. U prvom pokušaju da ga povredi sprečio je komšija. Ali, onda je psa odvukla dalje od kuće, u šikaru iza dvorišta.

Svi su mislili da ga je ostavila na miru, ali zla starica to nije učinila. Odlučila je da ga ubije iz čistog mira, bez razloga. Policiji ju je prijavio sin.

"Imam dva psa i pet mačaka. Obožavam životinje, ali ona ih mrzi. To je stari način razmišljanja - ona psa i mačku ne vidi kao živo biće. U policiji je sve priznala, ali se ne kaje, jer uopšte ne razume šta je loše uradila", ispričao je njen sin, koji je užasnut onim što je njegova majka učinila.

Komšije ne kriju šok koji je izazvalo otkriće identiteta napadača na psa.

(VIDEO) IMAO OGROMNU RUPU NA GLAVI: Ovog psa su morali hitno da operišu, ali sad je dobro!

"Naša komšinica je normalna, prisebna žena, ali je ogorčena, sve joj smeta. Ona mrzi celi svet, pa joj je taj pas iz nekog razloga zasmetao. Ona je vitalna žena i nije nam teško da zamislimo da je imala dovoljno snage da životinju udari, iako smo šokirani da je nešto tako i uradila", kažu stanovnici Celina, mesta s oko 200 ljudi.

Komšije su odlučile da će napraviti akciju da se pomogne nesrećnoj životinji, a spa su nazvali Dobriša Vasko.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track