PRIJAVE PROTIV PERNARA ZBOG FOTKANJA SA MALOLETNICAMA: Tvrde da ih je koristio u političke svrhe
Foto: Printscreen FAcebook

Optužbe na račun poslanika

PRIJAVE PROTIV PERNARA ZBOG FOTKANJA SA MALOLETNICAMA: Tvrde da ih je koristio u političke svrhe

Hrvatska -

Policija u Zagrebu dobila je najmanje tri prijave iz srednjih škola da se poslanik Živog zida Ivan Pernar neovlašćeno i ignorišući upozorenja zaposlenih fotografisao sa maloletnicima u školama, javlja Jutarnji list.

Iz zagrebačke policijske uprave potvrdili su Jutarnjem da su protiv Ivana Pernara primili nekoliko dojava u vezi sa Pernarom navodeći da proveravaju sve navode.

To je navela i direktorka zagrebačke Hotelijersko-turističke škole Marija Rašan Križanac koja je o incidentu dopisom obavestila predsednika hrvatskog Sabora Božu Petrova, Ministarstvo nauke i obrazovanja, Gradsku kancelariju za obrazovanje, dečju zaštitnicu i policijsku stanicu Zagreb.

Ona je navela da je Pernar prekršio dva zakona - Zakon o vaspitanju i obrazovanju, Zakon o zaštiti ličnih podataka, kao i više odredbi iz Konvencije o zaštiti i pravima deteta, ali i statut škole.

"Pernar je u školu ušao na vrlo neprimeren način, bez prethodne najave. Ignorisao je zaustavljanje na ulazu i ulazio u razrede. Obavestila sam roditelje, a s učenicima smo razgovarali i ja, i nastavnici, i osoblje iz stručne službe", kaže ona.

Prema njenim informacijama, ova škola nije jedina u koju je Pernar nasilno ušao.

U dopisu institucijama navela je da su maloletna deca (mahom 15-godišnjaci) time iskorišćena u političke svrhe, da su se učenici slikali bez znanja i odobrenja roditelja, a da su fotografije objavljene na Fejsbuku.

"Da mi se prethodno najavio, vrlo rado bih porazgovarala s njim. Nemam ništa protiv da s decom komunicira bilo ko, samo moram znati zašto, odnosno s kojim predviđenim ishodima. Na ravnatelju je da procijeni je li sadržaj koji se nudi učenicima primjeren i da za to preuzme odgovornost", navela je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track