Kao na akcionom filmu

(VIDEO) NIKAD VIĐENI SNIMCI! Razbojnik ugrabio novac u Zagrebu, a onda DRAMATIČNO uleće policajac...

Hrvatska -

U ovoj zagrebačkoj pošti više nije bilo stranaka. Još pet minuta i zaključaće ulazna vrata. Zoran je sedeo za šalterom, sef kraj njegovih nogu bio je otvoren, novčanice na dohvat ruke.

Pošta u Albaharijevoj 7 na zagrebačkoj Knežiji na kraju je višestambene zgrade. Prekoputa nje veliki je park. Prođe po koji automobil ili prolaznik. Blizu je trafostanica, drugi blokovi zgrada, kafići.

Četvrtak je, 1. decembar. Poslovnica Hrvatske pošte u zgradi je u kojoj se devedesetih dogodila spektakularna pljačka Zagrebačke banke, tokom koje je pljačkaš u begu bacio bombu. Bilo je mrtvih i ranjenih. Krajem prošle godine u čitavom Zagebu pljačke poštanskih poslovnica postale su učestale.

Dvadesetak metara udaljen i zaklonjen iza trafostanice, policajac motrio je poštu. Rutinski završetak radnog vremena za službenike, rutinski zadatak za policajca.

I Miroslav Leš, 30-godišnjak iz Klanjca, mislio je da će to biti još jedna rutinska pljačka, kao i ona u novembru.

Naoružani razbojnik ulazi u poštu, Foto: Printscreen/ Facebook
Naoružani razbojnik ulazi u poštu, Foto: Printscreen/ Facebook

Oružani napad

Navukao je crnu fantomku s prorezima za oči. Bilo je 19.55. Snimila ga je spoljna nadzorna kamera. A onda je usledila drama. Krenuo je prema prvom službeniku koji mu je bio u vidokrugu, Zoranu.

"Sećam se da je imao crni pištolj u ruci. Video sam mu samo oči. Povikao je: ‘Daj novce, daj pare, pljačka!’ i krenuo prema pultu kolegica, kraj stalaka s knjigama", ispričao je Zoran kasnije istražiteljima.

Pljačkaš se okrenuo, učinio nekoliko koraka prema drugoj službenici i zapovedio: "Daj pare!" Ona je izvadila papirnati uložak s novčanicama iz blagajne i stavila ga pred njega. Držeći pištolj u desnoj ruci, levim je kažiprstom gestikulirao da to nije dovoljno i govorio: "Još! Još!"

Odlaže novac i pištolj desno od sebe na pult.

No, već u idućem trenutku usledio je šok.

"Policija. Stani. Odloži oružje!" Primetivši muškarca koji neposredno pre ulaska u poštu navlači "fantomku", policajac je krenuo trkom prema pošti. Video ga je kako preti. Nije srljao. Izvadio je službeni pištolj iz futrole, ubacio je metak u cev. Ušao je u poštu držeći pištolj obema rukama.

Hrabri policajac, Foto: Printscreen/ Facebook
Hrabri policajac, Foto: Printscreen/ Facebook

Iza rešetaka

Nekoliko policijskih vozila pod sirenama jurnulo je iz stanice. Pred poštom se zaustavio policijski automobil. A onda scena iz krimića: policajčeva ruka na temenu gura uhapšenog muškarca u vozilo.

Miroslav Leš, negativac ove priče, sada je iza rešetaka.

Plastični pištolj

Pištolj kojim je Miroslav Leš pretio službenicima pošte u Albaharijevoj bio je od plastike. Ipak, ljudi koji su gledali u cev na svoj će se način nositi s tom traumom. Neki će nastaviti normalno da rade, neki će promeniti posao, neki nikad više neće biti sposobni za rad.

(jutarnji.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nova prevara na srpskim pumpama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track