UMRI U MUKAMA SOTONO: Poznatoj aktivistkinji iz Hrvatske uputili stravične pretnje
Foto: Printscreen/ Youtube

Nakon intervjua

UMRI U MUKAMA SOTONO: Poznatoj aktivistkinji iz Hrvatske uputili stravične pretnje

Hrvatska -

Nakon intervjua za jedan hrvatski magazin poznata hrvatska aktivistkinja za prava žena, Sanja Sarnavka, očito je "dirnula u osinjak".

Nakon što je iznela svoj stav prema Željki Markić, Hodu za život i Blajburgu, duhovi su se uznemirili, a nepoznati je muškarac čak otišao toliko daleko da joj je otvoreno zapretio, zbog čega ga je prijavila policiji.

"Teško smo bolesno društvo. Sve dok ne budemo u stanju da priznamo vlastite zločine, sve dok ne prestanemo unižavati pozitivne stvari koje su učinili oni s kojima se ideološki ne slažemo, sve dok budemo videli samo tuđe greške a ne i vlastite, pomaka neće biti. Sve dok je jednima Blajburg stratište nevinih a drugima mesto opravdanog kažnjavanja zlih, sve dok je jednima Jugoslavija tamnica hrvatskog naroda, a drugima najsvetlija tačka istorije, napretka nema, izjavila je Sarnavka u intervjuu za Dop magazin.

Pretnje zbog iznetih stavova, Foto: Printscreen/ Youtube
Pretnje zbog iznetih stavova, Foto: Printscreen/ Youtube

No, burne reakcije, najviše su izazvale njene izjave na račun konzervativnih udruženja. Sarnavka je, naime, izjavila kako su udruženja "U ime obitelji", "Vigilare", "Ordo Iuris", pipci globalno aktivne hobotnice "Tradicija, porodica vlasništvo" koja želi da nas vrati u daleku prošlost.

"Osim što sam sigurna da su licemeri koji se lažno predstavljaju kao humanisti, gadljiva mi je njihova agresivnost prerušena u čovekoljublje, zlonamernost pod maskom dobročinitelja. Njih niko ne sprečava da žive na način koji smatraju jedino ispravnim, mogu da rade u svojim malim svemirima što god žele. Ali, njima to nije dovoljno. Oni zahtevaju da svi žive kao oni, barem javno. Negiraće prava gej osoba i menjati Ustav, tvrdiće da štite nerođene, pritom kažnjavajući i progoneći žene, dok im rođena deca nisu baš važna", izjavila je u intervjuu Sarnavka.

Sanja Sarnavka, Foto: Printscreen/ Youtube
Sanja Sarnavka, Foto: Printscreen/ Youtube

Istakla je i kako se Hodom za život, zapravo nasrće na prava žena, a pri tom se prećutkuje činjenica da svako peto dete u Hrvatskoj živi ispod nivoa siromaštva.

Ubrzo nakon što je javno iznela svoje stavove, preko Fejsbuka joj je, uz lavinu uvreda, stigla i otvorena pretnja.

"Ostavi ti naš Hod za život na miru i brini se tamo za onaj nakaradni pederbal koji ovaj napaćeni narod mora da finansira iz svog džepa, a ne želi, vampirušo stara sotonska. Samo pokušajte da napravite s antifama neku pizdariju opet, pišaćete krv nedelju dana. Sada imamo 300 stražara volontera, a ja sam jedan od njih i ne marim za kosti koje ću lomiti antifama ako pokušaju da napadnu. Krepaj u mukama sotono! Grizle te buhe celu noć!", napisao je navodni zaštitar-volonter Hoda za život.

"Pretnja mi je stigla s Fejsbuk profila muškarca koji nije na popisu mojih prijatelja te je vrlo verovatno da ga neko obaveštava o svemu što pišem na svom profilu jer je, nakon što sam javno objavila njegovu preteću poruku, ta poruka ekspresno nestala. Srećom, sve sam na vreme kopirala te sam ga danas prijavila policiji kojoj se zahvaljujem na ozbiljnoj reakciji", kaže Sanja Sarnavka.

(100posto.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track