BRITANSKI PISAC PLAŠI ŠKOTE HRVATIMA: Hrvatska je mala i nebitna zemlja, takva će biti i Škotska
Foto: Vikipedija

Otvoreno

BRITANSKI PISAC PLAŠI ŠKOTE HRVATIMA: Hrvatska je mala i nebitna zemlja, takva će biti i Škotska

Hrvatska -

Britanski pisac Filip Ker, koji je u Španiji predstavio svoj roman "Dama iz Zagreba", rekao je u razgovoru za Pais da je "Hrvatska mala zemlja koja nikoga ne zanima" i da će to isto postati Škotska bude li se odvojila od Ujedinjenog Kraljevstva.

"Hrvatska je dobar primer šta može da se dogodi kada si mala zemlja koja nikome nije bitna. Svi koji u Škotskoj traže nezavisnost, morali bi da posete Hrvatsku ili Bosnu. Možda će im se svideti da budu tamo, ali u tamošnjim prodavnicama nema ničega", izjavio je Ker, koji je rođen u glavnom škotskom gradu Edinburgu.

U Zagrebu, gde je skupljao podatke za svoj poslednji roman, proveo je "užasne dane", citira ga "Pais".

Ker (61) je dao intervju u primorskom gradu Valensiji tokom festivala kriminalističkog romana „VCL Negra“. Njegov roman "Dama iz Zagreba“ deseti je nastavak serije o detektivu Berniju Gunteru koji živi i radi u Nemačkoj za vreme Drugog svetskog rata. Taj je triler ovog meseca predstavio i u SAD.

„Svidelo nam se ili ne, Nemačka je i dalje dominantna sila u Evropi, a "bregzit" je velika greška. Šteta, jer je Evropa sa nama Britancima bila bolja. Ujedinjeno Kraljevstvo uvek je bilo protivteža Nemačkoj“, izjavio je Ker.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track