IZBOR ZABRANJEN ŽIVIM POKOJNICIMA: Otišla na glasanje pa saznala da već tri meseca nije živa
Foto: Profimedia

LUDA PODUDARNOST

IZBOR ZABRANJEN ŽIVIM POKOJNICIMA: Otišla na glasanje pa saznala da već tri meseca nije živa

Hrvatska -

Njen glas nije važeći jer je već tri meseca zvanično... mrtva

"Kada smo moja supruga Barica i ja došli prošle nedelje na glasačko mesto, saznali smo da ja mogu da glasam, a ona nije na popisu", kazao je suprug Stjepan iz Podvinja Miholečkog, naselja na području opštine Sv. Petar Orehovec. Suprug se zainatio i tražio da se proveri zbog čega Barica nije upisana i saznao šokantnu vest, da je ona umrla tri meseca pre izbora. Odnosno 19. februara ove godine. Iz Povjerenstva su supruga uputili u Matični ured u Križevce, gde su mu rekli da će ga telefonom obavestiti o situaciji. "Kad smo se vratili kući nazvali su me i rekli da im je žao, ali da je moja Barica umrla i da je zbog toga nema na popisu. Dobro sam pogledao suprugu koja je stajala uz mene i rekao sam im kako je ona vrlo živa jer stoji do mene i sluša naš razgovor. Činovnica je počela da me uverava da nisam u pravu, jer je Barica Valaško mrtva - zaista mi je prekipelo, jer stvarno nisam znao ko je tu sve lud", kaže njen suprug.

Istraživanjem i obilascima institucija Stjepan je otkrio da je njegova žena umrla u susednom selu. Naime, ispostavilo se da je umrla Barica Valaško u od 84 godine, ali u Pofukama, a oni su mrtvom proglasili Baricu Valaško koja je 20 godina mlađa i živi u Podvinju Miholečkom. Stjepan nam je rekao da mu je najviše žao što se to desilo baš na izbore, jer je teoretski njen glas mogao biti presudan. Ipak, na sreću nije pa izbori imaju legitimitet.

Dok su novinarske ekipe razgovarale sa Baričinim suprugom ona je sedela u dvorištu i čistila povrće. Odbila je da se fotografiše, jer je kroz šalu kazala, već duže vreme mrtva, a mrtvace ne treba slikati. "Evo vam moja lična karta i nju slikajte, a kada ponovo postanem živa onda ću se možda i slikati", kazala je živa žena koja je zbog nečije nemarnosti mrtva, a živi kako nam je kazao suprug punim plućima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko je rekorder u dodeli odlikovanja, a nije Nikolić?

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track