BIVŠI POLICAJAC TERORISAO CELO SELO: Zbog njegove plantaže marihuane, seljaci živeli u mraku godinama
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

Propao biznis

BIVŠI POLICAJAC TERORISAO CELO SELO: Zbog njegove plantaže marihuane, seljaci živeli u mraku godinama

Hrvatska -

Višemesečno kriminalističko istraživanje imalo je za rezultat hapšenje četiri osobe koji su prijavljeni da su drogu prodavali na području Zagorja i Zagreba, a ukupnu vrednost opreme za proizvodnju policija procenjuje na više od 66.000 evra.

Policijski istražitelji otkrili su jednu laboratoriju za proizvodnju marihuane i ulja kanabisa na području Donje Stubice, a ostala četiri u Zagrebu.

Marihuanu su u ilegalnoj laboratoriji na području Donje Stubice, prema sumnjama policije, uzgajala trojica muškaraca, 24-godišnjak i 40-godišnjak iz Zagreba kao i 45-godišnjak iz Oroslavja.

Oni su za potrebe laboratorije obnovili staju veličine oko 150 kvadrata, a zbog velike potrošnje struje potrebne za gajenja, ilegalno su se priključili na električnu mrežu.

U pretrazi tog objekta zaplenjena je veća količina opreme za proizvodnju marihuane, digitalne vage kao i oko 3,5 kilograma marihuane, dok je u pretrazi stana u Oroslavju pronađen kilogram marihuane. Osim marihuane, policajci su zaplenili i 4,5 kilograma rezanog duvana bez nadzornih markica.

Policija je utvrdila da su 45-godišnjak i 20-godišnjak zajedno sa jednom maloletnom osobom prodavali drogu na području Zagorja.

U stanovima na području Zagreba, u četiri laboratorije, takođe je otkrivena oprema za proizvodnju marihuane i ulja kanabisa, novac, oko sedam kilograma marihuane kao i 50-ak stabljika marihuane.

Među uhapšenima su bivši policajac Darko G. (45) i njegov 20-godišnji sin Filip. Bivši policajac ilegalno je priključio obnovljenu staju, odnosno laboratoriju za uzgoj marihuane, na priključak struje i “krao” oko 100 evra mesečno kako bi za svoj narkobiznis obezbedio besplatnu električnu energiju.

(Kurir.rs/Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track