KOALICIJA KOJA MOŽE SKUPO DA IH KOŠTA: Osipa se članstvo HNS, ali i HDZ
Foto: AP, Foto: AP

NEZADOVOLJSTVO U OBE STRANKE

KOALICIJA KOJA MOŽE SKUPO DA IH KOŠTA: Osipa se članstvo HNS, ali i HDZ

Hrvatska -

Novoformirana koalicija HDZ i Hrvatske narodne stranke izazvala je nezadovoljstvo među članstvom obeju stranaka - HDZ-ovac Davor Ivo Stir najavio je za danas ostavku na funkciju ministra spoljnih poslova, a predsednik dubrovačke podružnice HNS i član Predsedništva te strane Andro Vlahušić brisanje iz iz članstva stranke.

Vlahušić je o tom svom zahtevu javnost obavestio na svom fejsbuk profilu.

"Danas sam zatražio brisanje iz članstva HNS-a, nakon dugog niza godina u stranci i vrhunskih rezultata koje smo zajedno postigli. Hvala svima koji su makar i jedan dan delili vrednosti koje sam zastupao i svima onima koji su me podržavali svojim glasovima u proteklom periodu. Svima onima koji misle ili deluju drugačije, a posebno prijateljima iz HNS-a, želim puno sreće i uspeha u daljnjem radu", napisao je Vlahušić na Fejsbuku.

Vlahušić se protivio koaliciji HNS sa HDZ.

Prošle sedmice brisanje iz članstva HNS-a zatražili su gradski većnici Nenad Vekarić i Matija Čale Mratović čime je HNS u dubrovačkom Gradskom veću ostao na jednom mandatu, kao i član Glavnog odbora stranke Mario Tevšić.

Jedan broj zastupnika HNS u Saboru najavio je da će ove sedmice formirati poseban zastupnički klub.

A ranije danas hrvatski mediji najavili su obraćanje potpredsednika HDZ i ministra spoljnih i evropskih poslova Davora Ive Štira na kojem će podneti ostavku na tu funkciju.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track