(VIDEO) HRVATSKI POSLANIK DOŠAO SA FLASTEROM NA USTIMA: I to sa likom Sunđera Boba Kockalonea
Foto Fonet/Zoran Mrakić, Foto: Fonet, Zoran Mrakić

Skandal

(VIDEO) HRVATSKI POSLANIK DOŠAO SA FLASTEROM NA USTIMA: I to sa likom Sunđera Boba Kockalonea

Hrvatska -

Saborski zastupnik najuticajnije opozicione SDP Arsen Bauk danas je došao u parlament s flasterom na ustima i pokazujući pet prstiju, koliko su dana zatvora dobili oni koji su u subotu verbalno vređali državnu sekretarku Janicu Kostelić u Supetru.

Na flasteru je bio lik iz crtaća Sunđer Bob Kockalone, za kog je Bauk rekao da je to "jedan renomirani splitski političar".

Naknadnim uvidom u glasove nakon drugog kruga lokalnih izbora, koje je tražio bivši gradonačelnik Željko Kerum s tvrdnjom da je pokraden, utvrđeno je da je zavidan broj građana Splita glasalo za lik iz crtaća Sunđer Boba.

"Jasno je da je ovo prvi put da se zbog verbalnih uvreda, ne pretnji, državnoj službenici određen pritvor tako da i vi kad sledeći put budete postavljali premijeru pitanje, pazite kako ćete ga pitati da ne bi i vi završili na hlađenju", rekao je Bauk za regionalnu TV N1.

Bauk je podsetio da je u istoriji već bilo slučajeva vređanja političara nakon čega se nije išlo u zatvor.

"Ali, ono što važi za navijače, ne vredi za druge. Pravna posledica je trebalo da postoji, ali ne zatvor. Postoji granica između uvrede i pretnje i nju bi trebalo pravno definisati. Ovako ostaje pitanje kaoliko bi neko dobio da kaže nešto tako premijeru, predsednici države, predsedniku Sabora ili meni kao saborskom zastupniku", zapitao je Bauk.

Sud u Splitu, naime, odredio je pritvor sedmorici navijača zato što su verbalno vređali državnu sekretarku u Ministarstvu sporta Janicu Kostelić, što je izazvalo negativna reagovanja u hrvatskoj javnosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Fonet/Zoran Mrakić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DOK VI SPAVATE JA SE PRETURAM NOĆU! Zbog koga Sulejman Ugljanin nema sna?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track