NEZAPAMĆENI SKANDAL U HRVATSKOJ: Centralni Dnevnik HRT kasnio čitavih 12 minuta!
Foto: Printscreen HRT

BEZ PRESEDANA

NEZAPAMĆENI SKANDAL U HRVATSKOJ: Centralni Dnevnik HRT kasnio čitavih 12 minuta!

Hrvatska -

Cela Hrvatska danas bruji o dosad neviđenom incidentu - glavna informativna emisja Dnevnik hrvatske državne televizije sinoć je počela s 12 minuta zakašnjenja, što je skandal bez presedana.

Najava je počela u 19 sati, ali nije bilo tona. To je trajalo nekoliko minuta, a zatim je nestala i slika, pa je program prekinut. Na ekranu se video samo logo HRT-a, a onda je nešto pre 19:15 sati Dnevnik krenuo ispočetka.

Urednica i voditeljka Mirjana Posavac rekla je da emituju iz drugog studija, jer se dogodila, kako je rekla, “teška havarija”.

Do problema je, kako se nezvanično saznaje, došlo zbog velikog kvara na glavnom tonskom pultu, a uzrok je bila nekompatibilnost opreme u dve režije iz koje se emituje Informativni program. U tih 12 minuta kompletna ekipa morala je da prebaci sve materijale iz jedne režije u drugu, koja se nalazi na drugom spratu.

"Zbog ovog prekida i kašnjenja biće sprovedena interna istraga, a odgovorni će biti sankcionisani", saznaje se od izvora bliskih vrhu HRT-a.

U HRT-u kažu da je ovo prvi put da je Dnevnik kasnio. Pamte samo da je jednom, i to četiri sekunde, zakasnio nedeljni Dnevnik Gorana Milića.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Foto: Printscreen YouTube/HRT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čitala vesti, a onda se šokirala kad je videla šta joj se vrzma ispod stola

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track