KOMUNALCI POKUPILI PEŠKIRE I LEŽALJKE SA PLAŽE U MAKARSKOJ: Ne dozvoljavaju turistima da "rezervišu" mesto
Foto: Profimedia

zavođenje reda

KOMUNALCI POKUPILI PEŠKIRE I LEŽALJKE SA PLAŽE U MAKARSKOJ: Ne dozvoljavaju turistima da "rezervišu" mesto

Hrvatska -

Pripadnici Odeljenja komunalnog i saobraćajnog redarstva Makarske i Makarskog komunalca, uklonili su danas peškire i drugu opremu za plaže, kojima su kupači "rezervisali" mesto na delu plaže koja je pod koncesijom tog gradskog preduzeća.

Akcijom je bio obuhvaćen deo plaže od poluostrva Sveti Petar do Cvitačke, a prikupljen je pun kamion peškira i drugih plažnih rekvizita kojima kupači pokušavaju da ''rezervišu" svoje mesto na plaži, prenosi regionalna televizija N1.

Kako se navodi, taj problem zadnjih godina prisutan je u mnogobrojnim dalmatinskim opštinama i gradovima, pa su se mnogi odlučili na uvođenje zabrana, a prošle godine prava se na taj potez odlučila uprava Makarske.

"Akcije uklanjanja peškira i drugih plažnih rekvizita, a na temelju naše Odluke o komunalnom redu, sprovodimo redovno tokom turističke sezone, a nedavno smo, u saradnji sa policijom i carinom imali i akciju suzbijanja nezakonite prodaje na plaži što je takođe veliki problem. Ovakve akcije ćemo sprovoditi dok god bude potrebno", izjavio je zamenik gradonačelnika Dražen Nemčić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track