OPIJANJE, DROGA I BLUDNIČENJE U MAKARSKOJ: Građani više ne mogu da trpe stalni seks na plažama!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

BAHANALIJE AUSTRALIJANACA

OPIJANJE, DROGA I BLUDNIČENJE U MAKARSKOJ: Građani više ne mogu da trpe stalni seks na plažama!

Hrvatska -

Mladi Australijanci koji već nekoliko godina zaredom dolaze u Makarsku u grad pod Biokovom “popeli su se na glavu” lokalnom stanovništvu koje njihovo ponašanje, opjanje i bahanalije više ne može da trpi.

Oko 1.500 Australijanaca koji sa tridesetak agencijskih brodova dolaze u Makarsku najčešće sredom, četvrtkom i nedeljom u očaj baca vlasnike obližnjih hotela, apartmana i privatnih kuća. Naime, mladi Australijanci borave na usidrenim brodovima dugima od 10 do 15 metara, poznatim i kao parti brodovi, a s opijanjem, konzumacijom opijata i partijanjem kreću već od jutra.

Jedna od onih koja je javno progovorila je Ivana Pivac Ivandić, direktorka jednog hotela koja se već se godinama žali na ovaj problem, no ove godine posebno jer su brodovi vezani doslovno par metara od hotela. Njihovi gosti se bune, a neretko traže i povraćaj novca.

“Žalila sam se na bezbroj adresa… od Makarskog komunalca, preko policije, Grada Makarske, TZ-a Makarska i Lučke kapetanije. Ali bezuspešno. Ja nisam protiv Australijanaca, i mi isto živimo od njih, ali mora se znati i poštovati javni red i mir”, rekla je.

“Od jutra piju, a glasnu muziku s brodova počinju da puštaju već od 20 sati. Oko ponoći počinju da se masovno spuštaju s brodova, najčešće se okupljaju baš ispred našeg hotela i odlaze u obližnje klubove. Mira gosti donekle imaju par sati, a onda po povratku na brodove bude svakakavih stvari”, rekao je noćni recepcioner obližnjeg hotela.

Alkohol bi lokalno stanovništvo još nekako i istrpelo, ali su u nekim stvarima ipak preterali.

“Obavljaju nuždu u našem bazenu, konstantno imaju seksualne odnose u dvorištu hotela i iza hotela. Doslovno vode ljubav na putu bez ikakvog srama. Svi mokre okolo hotela i po hotelu i kupaju se goli u luci", rekao je Vrkaš.

(Kurir.rs/ Avaz.ba/ Slobodna Dalmacija)

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Špijunirao dronom komšinicu na bazenu, voajerstvo ga koštalo "đavo i po"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track