(VIDEO) KOMŠIJA IZ PAKLA: Ima dosije, u stanu đubre do plafona, crvi debeli kao prsti, a izmet baca kroz prozor
Foto: youtube/Printscreen

ZAGORČAVA SVIMA U ZGRADI ŽIVOT

(VIDEO) KOMŠIJA IZ PAKLA: Ima dosije, u stanu đubre do plafona, crvi debeli kao prsti, a izmet baca kroz prozor

Hrvatska -

Ovo je priča o čoveku bez dokumenata, s dosijeom i zatvorskom kaznom, zbog kako komšije kažu - ubistva oca!

Ovaj slučaj je presedan u Hrvatskoj. Nakon što je novinarskoj ekipi u besu pretio da će ih polomiti, Damir Jovanović je sudskim putem izbačen iz svog stana.

Incident je počeo kada je Jovanović izbio snimatelju bateriju iz ruke, a potom tom istom teškom baterijom pretio da će ekipi razbiti glavu. Uz to ih je psovao i pokušavao da razbije službeni automobil.

foto: Youtube/Printscreen

Osim ovakvih primera, o Damiru Jovanoviću mnogo govori i činjenica da je on u svoj stan u Puli, navukao 180 kubika smeća. Živeo je bez struje i vode, a fekalije bacao kroz prozor. Ukratko, zagorčavao je život komšijama.

Najgore od svega je što nijedna institucija za taj problem nije imala rešenje. Ipak, nakon što su se mediji zainteresovali za priču, stanari su uspeli barem u jednom. Ostvarili su presedan i sudskim putem isterali komšiju iz zgrade, no problem je samo delimično rešen.

Komšije samo potvrđuju priče o njegovom neurednom životu i agresivnosti. Ljiljanja Despot, jedna od komšija, takođe je prokomentarisala situaciju.

Navodi da je đubreta svaki dan sve više, te da u prolazu nikad ne pozdravlja, naprotiv, svašta govori i pokazuje srednji prst, a nekada je i agresivan.

foto: Youtube/Printscreen

"Jednom me udario kad sam išla u podrum. Tu su bili moj sin i muž. Suprug me zaštitio i udario ga, a onda je moj muž dobio kaznu 500 kuna koju je platio, a ovaj nije. Iako je kaznu dobio, ali država od čega da naplati", priča komšinica.

Država ne može ništa da naplati Damiru jer on ne radi, nema dokumenta i ne plaća račune.

Primera za to je dovoljno, ali država retko kad preduzima konkretne mere u ovakvim slučajevima.

Pre pet godina zgradu u kojoj živi gospođa Ljiljana, ali i dve susedne zgrade preko puta ulice, napali su rojevi bubašvaba. Uzrok su bila legla koja su nastala u stanu Jovanovića.

foto: Youtube/Printscreen

Upravnik je pre godinu dana ušao u njegov stan i imao je šta da vidi, smeća je bilo od poda do plafona. Gomile novina i izmeta, a među njima crvi debeli kao prsti, kaže upravnik Cinkopan.

"To traje predugo. To je poraz celog sistema države. Zakonodavac nije predvideo ljude koji izlaze van okvira. On ne radi, nema dokumente. On nema love i ne možeš mu ništa naplatiti, a svi od toga beže i peru ruke", navodi upravnik zgrade.

"Ovo je jedna teška situacija. Ne bih se složio da Centar za socijalni rad ne može ništa. Mislim da su oni neke korake već i preduzeli. Mislim da živimo u društvu gde bi svako trebalo da odgovara za svoje postupke. Moramo se ponašati u skladu s određenim normama. Znači, tamo je zaista bilo dosta problema, nije samo stvar smeća, bilo je i nasilja i policija je s tim upoznata", rekao je Boris Miletić, gradonačelnik Pule.

U pripremi je novi predlog zakona koji bi omogućavao da se ovakve situacije rešavaju brže i jednostavnije. Pre toga, jedini uspeh zasad je onaj stanara koji su tužbom na sudu, zajedno s upravnikom zgrade, uspeli da naprave presedan u zemlji. Prvi put vlasnika stana izbacili su sudskim putem. Stan je prodat, a većina novca ići će na podmirenje troškova koji se gomilaju godinama.

Iako je Centar za socijalni rad povukao određene poteze, rešenje se ne traži dalje čim se zapne na prvoj prepreci. Takva situacija traje godinama, institucije prebacuju odgovornost i ne preduzimaju konkretne mere, a nažalost ovo nije samo jedan slučaj u Hrvatskoj.

Kurir.rs/Dnevnik.hr Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sumnjao da mu komšije bacaju đubre, a skrivena kamera uhvatila PRAVE KRIVCE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track