OVO SU POSLEDNJE REČI SPLIĆANINA KOJI SE RAZNEO BOMBOM: Bio je besan jer mu je prijatelj silovao ćerku, a sud nije uradio ništa
Foto: Profimedia

OVAJ DOGAĐAJ MU JE UNIŠTIO PORODICU I NIJE VIŠE MOGAO TO DA TRPI

OVO SU POSLEDNJE REČI SPLIĆANINA KOJI SE RAZNEO BOMBOM: Bio je besan jer mu je prijatelj silovao ćerku, a sud nije uradio ništa

Hrvatska -

Split je u utorak veče šokirala drama koja se odvijala na popularnoj plaži Kaštelet, na kojoj je 54-godišnji T.K. počinio samoubistvo aktiviravši dve ručne bombe. Pregovori s policijom nisu urodili plodom.

Pomorac T.K. se razneo bombom jer je bio tužan i ogorčen na hrvatski pravosudni sistem koji nije zaštitio njegovu ćerku koju je seksualno zlostavljao njihov porodični prijatelj. Sud je smatrao kako nije dokazana upotreba sile. Zbog svega navedenog nesrećnom muškarcu se raspala porodica, a on taj pritisak više nije mogao da podnese.

On je policiju upozorio da ima bombe i zamolio da evakuišu građane, ne želeći da iko drugi strada osim njega.

U medijima su se pojavile njegove poslednje reči. Jedan od poslednjih dijaloga vodio je s novinarom Slobodne Dalmacije koga je poznavao jer je ovaj više puta pisao o nesrećnom događaju koji je uništio njegovu porodicu.

"Znaš koliko te cenim, koliko si za mene napravija, bojin se da će me ubiti", odgovarao je čovek na molbe da odustane.

"Ja vas poštujem, neću nikome od vas nauditi. Nikome ne želim nauditi. Jeben ti državu, ovo je sve od ku…a’, vikao je rastrojeni muškarac. Nije hteo da mu dovode ikoga od članova porodice.

foto: Profimedia

U jednom trenutku činilo se kako će muškarac ipak odustati od ove ideje, ali se potom okrenuo i krenuo natrag prema automobilu. Nazvao je novinara na mobilni.

"Evo, sija san u auto, zapalija san španjulet. Aj, fala ti na svemu, svaka ti čast. Sad ću se raznijeti u autu", poslednje su njegove reči. Prekinuo je vezu i razneo se.

Hrvatski mediji su 2012. objavili članak o pomorcu koji je na Opštinskom sudu osuđen na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zato što je u uverenju da mu je silovao ćerku oko 22 sata došao u stan svog nekadašnjeg prijatelja i mačetom mu udarao po vratima vičući: "Pedofilčino jedna, otvori vrata, ubiću te! Ljudi, živite u blizini pedofila!"

foto: Profimedia

Taj prijatelj se sumnjiči ga da je 2009. posle kupanja, u jednom šatoru kod Omiša napastvovao pomorčevu ćerku koja je tada imala 16 godina.

Čovek, inače profesor, uz pristanak roditelja je odveo devojčicu na kupanje. Zatim ju je doveo u šator, dirao je po intimnim delovima tela i ejakulirao po devojčici.

"Ja sam obišao ceo svet, ali mislim da nema ovako nakaradne države i pravosuđa kao što je naše. Kad sam devet meseci nakon tog nesrećnog događaja konačno saznao za njega, otišao sam da prijavim silovanje.

Rečeno mi je da tu nema silovanja, jer moja devojčica tom monstrumu nije u šatoru rekla “ne!” i nije se uopšte opirala dok joj je sve to radio, već sam bio toliko potresen da nisam znao gde sam", ispričao je tada.

"Ona mi je sve ispričala. Skoro me je infarkt udario! Učinio je to mojoj ćerki, koja mu je verovala i koja ga je poštovala. Detetu za koje zna da boluje od osteomijelitisa, infekcija koštane srži, i to od svoje trinaeste godine. Sve je taj monstrum znao i to je ipak učinio.

Setio sam se i te večeri kad ju je doveo s kupanja u Omišu. Mala se stisla uz majku, a on je ostao kod nas na večeri i par puta devojčici rekao: “Je li tako da nam je bilo dobro?”‘, pričao je tada pomorac.

Kurir.rs/Net.hr-Slobodna Dalmacija Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track