(VIDEO) JADRANOM SE ŠIRI PREDATOR KOJI JE UNIŠTIO CRNO MORE: Veliki oblaci misterioznih, želatinastih stvorenja iznenadili sve!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/ Youtube

TEŠKO JE REĆI KOLIKO IH JE

(VIDEO) JADRANOM SE ŠIRI PREDATOR KOJI JE UNIŠTIO CRNO MORE: Veliki oblaci misterioznih, želatinastih stvorenja iznenadili sve!

Hrvatska -

Brojne kupače su ovog leta na severu Jadrana iznenadili veliki oblaci misterioznih, želatinastih stvorenja. Nekima je ovo bila simpatična pojava, ali je ipak većinu prestrašila jer su pretpostavili da je reč o meduzama koje bi mogle da ih opeku.

Na sreću kupača, ali na nesreću ribara, uočena jata prepuna prozirnih jajolikih bića veličine desetak centimetara nisu meduze već rebronoše – bezopasni za ljude, ali potvrđeno pogubni za riblji fond.

Rrebronoše ili morski orah je vrsta koja je iz voda istočnih obala Severne Amerike u Mediteran stigla 1982. najverovatnije u balastnim vodama tankera.

Stručnjaci ističu da im je brojnost teško precizno izmeriti jer nisu dobri plivači tako da ih struje i vetrovi raznose pa njihove koncentracije zavise od njih.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Džinovska misteriozna morska neman pronađena na obalama Indonezije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track