(VIDEO) DRAMATIČAN OBRT U SLUČAJU AGROKOR: Evo zašto je Todorić pobegao u Veliku Britaniju!
Foto: Youtube screenshot/HRP politika

neočekivano

(VIDEO) DRAMATIČAN OBRT U SLUČAJU AGROKOR: Evo zašto je Todorić pobegao u Veliku Britaniju!

Hrvatska -

Prema informacijama iz advokatskih krugova, osumnjičeni iz afere Agrokor, a koji su trenutano nedostupni hrvatskim vlastima, tvrde da nisu u begu te neki od njih najavljuju da bi se u idućih nedelju dana mogli da vrate u Hrvatsku. To je taktika o koja se mogla čuti još pre više nedelja kada se počela spominjati finalizacija ove akcije.

Međutim, iz izvora bliskih samom Ivici Todoriću nezvanično saznajemo kako njegov povratak u domovinu ipak nije toliko izvestan i kako u Velikoj Britaniji, gde se navodno trenutačno nalazi, planira zatražiti azil. Taj svoj zahtjev argumentirao bi tvrdnjom što ju je isticao već i na svom blogu u nekoliko navrata, a to je da mu je država pod prisilom oduzela privatnu komapniju.

Zaštita privatnog vlasništva veoma je visoko na listi ljudskih prava šta ih štiti Evropska konvencija o zaštiti ljudskih prava, zbog čega će nadležne institucije taj Todorićev zahtev morati iznimno ozbiljno razmatrati.

Advokat Rajko Čogurić, koji zastupa Antu Todorića, jutros je već izjavio da je njegov klijent odselio iz Hrvatske i prijavio prebivalište u Londonu zbog čega se njegova trenutna nedostupnost hrvatskom pravosuđu takođe ne može smatrati begom.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Počelo saslušanje svedoka! Ima li sud dovoljno dokaza da je Zoran Marjanović umešan u Jelenino ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track