HRVAT KAO DA JE U ZEMLJU PROPAO: Luka ušao u šoping centar u Dablinu i više ga niko nije video!
Foto: Printscreen/ Facebook

nestao

HRVAT KAO DA JE U ZEMLJU PROPAO: Luka ušao u šoping centar u Dablinu i više ga niko nije video!

Hrvatska -

Zagrepčanin Luka Ivezić nestao je pre osam dana u Irskoj. Vest o nestanku podelili u njegovi prijatelji na društvenim mrežama, a policija iz Dablina je potvrdila da je prijavljen nestanak.

"Tog dana bio je kod mene na kafi. Odvezao sam ga do šoping centra, gde je imao zakazan razgovor za posao. Tamo sam ga ostavio oko 14 sati. Više ga niko nije ni vidio ni čuo", kaže Davor Dundović.

Njegov prijatelj Luka Ivezić iz Zagreba otišao je 1. novembra na razgovor za posao u kasinu u Dublinu.

" Već je vodio kasino u Češkoj i ima iskustva u tom poslu. Odlično govori češki, nešto malo bugarski i naravno engleski", ispričao nam je Davor.

Dodao je da je Luka na razgovor nosio i laptop. Nekoliko dana kasnije njegova majka, koja živi u Novom Zagrebu, zvala je njegove cimere da pita šta je sa Lukom i zašto joj se ne javlja na mobitlni.

"Nitko od cimera, a živi s troje ili četvero ljudi, nije primetio da ga nema. Onda smo počeli da zovemo njegove prijatelje da proverimo da nije prespavao kod njih. Posle tri ili četiri dana jedna od cimerki je, na moj nagovor, otišla da prijavi nestanak", rekao nam je zabrinuti Davor.

Kaže da su irski policajci tek juče razgovarali s njim i da im je rekao kad i gde je ostavio Luku.

"Ceo Dublin je pokriven kamerama i zato je bilo bitno obavestiti policiju kako bi videli gde je otišao na razgovor, dA li je izašao i kad, da li ga je neko pokupio autom ili je seo na autobus", kaže Davor koji se nada da će snimci nadzornih kamera rasvetliti Lukin nestanak.

U irskoj policiji potvrdili su da istražuju nestanak navodno su odmah proverili bolnice, zatvore i granične prelaze, ali nema podataka da je bio priveden, hospitalizovan ili da je napustio zemlju.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track