HRVATSKA SIROTINJA OSVAJA KAZINA: Uzmu socijalnu pomoć, pa pravac po džek pot
Foto: Profimedia

suludo

HRVATSKA SIROTINJA OSVAJA KAZINA: Uzmu socijalnu pomoć, pa pravac po džek pot

Hrvatska -

U Čakovcu je zabeleženo nekoliko slučajeva da korisnici socijalne pomoći novac od iste troše u kockarnicama.

Jedan od mladića koga su novinari sreli ispred kockarnice pohvalio se kako mu godišnja zarada iznosi oko šest hiljada evra. Na pitanje otkuda mu toliki novac, kaže: “Pa radim gospodine, to je logično”, a dok ulazi u kola kaže: “Moram da ludujem. Moram da trošim pare”.

Drugi mladić kaže kako je u kockarnici uspeo da zaradi 600 evra. “Dobijamo socijalnu i to sve ode u kazino”, kaže bez ikakve zadrške.

O svemu tome, naravno anonimno, progovorio je i jedan radnik obezbeđenja iz jedne od čakovečkih kockarnica.

“Ima jedna baš jako specifična situacija koja mi je jako zasmetala i zbog koje mi je i najviše žao što je nisam prijavio socijalnoj službi i policiji, a to je da je došao jedan bračni par u junu, oko dva popodne. Napolju vrućina, asfaltirano parkiralište. Oni su se kockali od dva sata dok nisu izašli. Ja sam išao sa smene, oko šest, sedam sati. U kombiju je bilo dvoje dece stare, po mojoj proceni, oko dve-tri i pet godina. Oni su sve to vreme bili u kombiju, tih četiri, pet sati niko nije izašao da proveri kako im je ”, kazao je on.

Nakon što je priča o tim slučajevima prvi put objavljena početkom decembra, reagovale su i državne institucije.

Predstavnici romske manjine i lokalne samouprave pozvani su u Ministarstvo socijalne politike, gde je zaključeno da postoji problem o kom se mora razgovarati. Ali, posle toga se niko nije oglasio po tom pitanju.

U danima kada se isplaćuje socijalna pomoć slične stvari događaju i na području Našica te Belog Manastira, saznaje se nezvanično.

Kurir.rs/Danas.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track