HRVAT HAŠKI SVEDOK: Ja sam 2006. uneo bombu u sudnicu u Hagu i niko nije primetio, kako Praljak da ne unese koju kap otrova
Foto: EPA

SKANDALOZNO OBEZBEĐENJE

HRVAT HAŠKI SVEDOK: Ja sam 2006. uneo bombu u sudnicu u Hagu i niko nije primetio, kako Praljak da ne unese koju kap otrova

Hrvatska -

Branko Lazarević, nekadašnji šef ekipe za uviđaje zagrebačke policije, uneo je 2006, bombu u sudnicu Haškog suda, gde je svedočio na suđenju nekadašnjem predsedniku RSK Milanu Martiću.

"Ja sam 2006. bio svedok na Martićevom suđenju. Kada sam dogovarao svedočenje, haški službenici su mi rekli da ponesem u Hag zvončić, odnosno 'KB1', i uz to da ponesem nekoliko krhotina i da im tamo sve to pokažem u sudnici", ispričao je Lazarević.

Ljudi koji su ga spremali za svedočenje kazali su mu da obezbeđenju aerodroma, ako mu nađu pronađu bombu, kaže da je za potrebe svedočenja. Stavio je bombu u torbu i poneo još nekoliko krhotina.

"Zanimljivo da mi ni na aerodromu a niti na mnogobrojnim pretresima prilikom ulaska u zgradu suda to nije pronađeno. Kada sam u sudnici rekao da sam doneo bombu i da ću im to pokazati, oni su se iznenadili kako sam to mogao da pronesem i kroz aerodrom i kroz zgradu suda.

Eto, kada sam ja mogao da donesem bombu u sudnicu, kako onda ne bi Praljak mogao da unese par kapi nekoga otrova", zaključio je Lazarević.

Kurir.rs/Dnevno hr

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track