PRALJKOV PRIJATELJ OTKRIVA: Evo gde je pre samoubistva skrivao otrov!
Foto: AP, Foto: AP

POKRENUTA ISTRAGA

PRALJKOV PRIJATELJ OTKRIVA: Evo gde je pre samoubistva skrivao otrov!

Hrvatska -

Haški tribunal saopštio je da će formirati nezavisnu ekspertsku komisiju koja će ispitati okolnosti smrti Slobodana Praljka.

Oni će nastojati da otkriju kako je došlo do bezbednosnog propusta zbog kog je Praljak došao u situaciju da sam sebi oduzme život usred haške sudnice.

Vinsent Vinman, portparol holandskog tužilaštva koje sprovodi istragu o Praljkovoj smrti, potvrdio je da preliminarna istraživanja pokazuju da je uzrok Praljkove smrti “ispijanje smrtonosne tečnosti”.

Istražitelji će se fokusirati na potpomognuto samoubistvo i pritom pokušati da utvrde kako se smrtonosna tečnost koju je popio Praljak uopšte našla u haškoj sudnici. Takođe zanima ih i ko je Praljku dostavio tečnost i kako je uspeo da je prokrijumčari u sudnicu.

Haški sud sinoć je objavio da je u krvi Slobodana Praljka pronađen cijanid koji je uzrokovao zastoj srca što je i bio uzrok njegove smrti. No, pred istražiteljima je težak zadatak utvrđivanja načina na koji je otrov uspešno skrivan od stražara, a iz izvora bliskih generalu otkriveni su mogući scenariji.

"General Praljak imao je zdravstvenih problema, zato je uz sebe, u ćeliji, već duže vreme imao nekoliko bočica s lekovima među koje je mogao sakriti i otrov. Kada ga je, kako i od koga dobio tek treba utvrditi, ali zasad je jasno da stražari nisu proveravali sadržaj bočica jer se bližio kraj rada Tribunala, pa su kontrole bile ležernije", kaže Praljkov blizak prijatelj.

Kurir.rs/ Vecernji.hr Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RATNI ZLOČINAC SALUTIRA SRPSKIM CARINICIMA I ULAZI SLOBODNO U SRBIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track